Speltips inför Malmö Redhawks – HV71 23/1: Målspel i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 23 January 2018

Som så många gånger förr när det är dags för Malmö Redhawks att spela i SHL kliver vi in på ett målspel. Den här gången är det HV71 som står för motståndet.

Det här blir andra gången på bara några dagar som Malmö Redhawks gör upp med HV71 om tre poäng i SHL. Det är lite av back to back, men med tanke på att det trots allt varit tre vilodagar mellan matcherna försvinner den effekten något. Annars brukar den här typen av upplägg vara att lagen möts direkt dagen efter, något som gör att den första matchen oundvikligen får en effekt på den andra matchen.

Den här gången tror vi att den effekten avtar, även fall Malmö Redhawks som förlorade det första mötet i Jönköping såklart gärna tar revansch. 4-4 efter full tid var hur som helst en fantastisk underhållande historia och förhoppningsvis står vi inför något liknande här.

Som bekant är skåningarna helt omöjliga att beräkna på förhand. Det kändes som att Malmö Redhawks åter var på gång efter en period med sex raka vinster, men nu står laget plötsligt på tre raka förluster och totalt nio insläppta mål på de två senaste matcherna. Det är inte alls lika övertygande.

HV71 kommer att hota här

HV71 är också ett lag som studsar fram och tillbaka i sina prestationer, men som åtminstone hittat ett vägvinnande offensivt spel från december månad och framåt. Nu gör laget så gott som alltid ett målmässigt avtryck i sina matcher, även fall det råkar bli förluster. Tre mål mot Frölunda och fem mål mot Färjestad räckte inte till seger, men tyder likväl på en bra spets i laget värd att bevara inför stundande slutspel.

I fyra av de fem senaste mötena med Malmö Redhawks har laget också gjort minst fyra mål, vilket får ses som ett tydligt bevis på att HV71 ändå trivs mot skåningarnas offensiva sätt att spela matcherna.

Här tänker vi oss två lag som med energi i bena bör ha goda möjligheter att sätta fart på den här tillställningen också. 4-4 senast var en rejäl urladdning och kanske kan vi få se någonting liknande. Det är vår förhoppning.

HV71 över 2,5 mål (ordinarie tid) synas till anmärkningsvärt höga 2,19 gånger krämen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  HV71 över 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  2,19 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 23/1
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: