Speltips inför Mora IK – Växjö Lakers 25/1: Fördel serieledarna

Simon Pålsson Publicerat: 24 January 2018

Växjö Lakers sitter oundvikligen i förarsätet inför torsdagens bortamatch mot bottenlaget Mora IK. Här kliver vi in på ett handikappspel till nära dubbla såsen.

SHL-torsdag på schemat och uppe i Mora är det dags för Växjö Lakers att fortsätta jaga poäng för att utöka den serieledning som laget sitter säkert på.

Med tanke på att finalplatsen i Champions Hockey League nu är säkrad, samtidigt som laget inte behöver skicka iväg några spelare på landslagsuppehåll innan OS i februari, kan Växjö Lakers åter fokusera helt och fullt på SHL. Det inte helt hundraprocentiga fokuset har delvis påverkat lagets insatser på senare tid, men det som är Växjö Lakers styrka den här säsongen är deras obestridliga förmåga att vinna trots att de inte spelar jättebra.

Hur som helst tror vi som sagt att den mentala biten är på plats när laget nu möter Mora IK på bortaplan. På pappret är det är självklart ett möte som Växjö Lakers ska vinna, både i egenskap av serieledare, men allra främst då truppen spelare för spelare är väsentligt mycket vassare. Med fem raka vinster finns det också en härlig positiv trend i laget. En förlust på de åtta senaste samtidigt som vi halvt anmärker på deras spel säger en hel del om vilka förväntningar som finns på det här laget också.

Tydligt favoritskap

Om vi ser till tabellen har säsongen inte varit särskilt rolig för Mora IK, som 37 omgångar in i SHL-säsongen ligger fast förankrade i botten. Just nu är det bara Karlskrona HK som har en sämre poängskörd med 35 poäng mot Moras 36 poäng.

Sett till formen finns det inte heller särskilt mycket som pekar på att den trenden är på väg att brytas, även fall Mora IK i dagsläget bara har fyra poäng upp till Rögle BK, som just nu ligger utanför kvalserieplatserna. Det är en aspekt som självklart ska tas i beaktande under avslutningen av säsongen, men det är inte den här typen av matcher som Mora IK verkligen ska vinna. Med fem raka förluster finns det all anledning att ha rimliga förväntningar på laget när serieledarna kommer på besök.

Spelbolagen håller självklart gästerna som klara favoriter och det är ett tåg vi gärna hoppar på.

Växjö Lakers -1 (asian handicap) spelas till 1,99 gånger insatsen hos Betser. Då får vi pengarna tillbaka vid uddamålsseger för bortalaget.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers -1 (asian handicap)
Odds:  1,99 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 25/1
TV:   cmorelivefyra logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: