15 september 2018 Mora Örebro speltips SHL

Speltips inför Mora – Leksand 26/3: Nu gäller det i SHL-kvalet

Mora IK och Leksands IF gör upp i ett rivalmöte där det som ligger i potten är ett nytt SHL-kontrakt. Vilket av lagen får vi se i svensk ishockeys finrum nästkommande säsong?

Efter söndagens intensiva möte mellan Karlskrona och Timrå i det ena mötet i SHL-kvalet är det på måndagen dags för det möte som möjligen kittlar ännu mer. Reprisen på förra årets kvalseriemöte mellan Leksand och Mora väntar då.

Inte nog med att det ligger ett SHL-kontrakt i potten, det är också två rivaler som gör upp om kontraktet. Det adderar såklart en extra krydda till hela matchserien och med tanke på att Mora slog ut just Leksand i samma skede av säsongen förra året lär det vara en del revanschlusta inblandat från Leksands sida här.

Dessvärre för deras del har säsongen varit lite upp och ner, inte minst nu under den avgörande perioden. Visserligen slutade laget tvåa i Hockeyallsvenskan och stod för en generellt sett väldigt bra säsong, men vad som är mer oroväckande är att laget förlorade i tre raka möte ni den hockeyallsvenska finalen mot Timrå och dessutom var rejält illa ut i playoff mot ett på pappret klart svagare Oskarshamn. Ett stort frågetecken kring Leksands förmåga att vinna när det gäller finns därmed.

Här blir det intensivt

I det första mötet i den förmodat långa och ganska jämna matchserien mellan lagen förväntar vi oss två lag som verkligen vill markera. Här gäller det att spänna bågen redan från första nedsläpp och ser vi till förra årets kvalserie mellan lagen är det nog inte orimligt att vi står inför många målrika matcher.

Därtill går det att se hur Leksand haft stora problem att hålla tätt i viktiga matcher, samtidigt som laget har en uppenbar spets framåt. Därmed brukar målrika matcher ofta bli ett faktum för deras del. Mora å sin sida har haft stora problem baåt under säsongen, men har på hemmaplan ofta imponerat med många mål framåt. Det finns i stunder en bra höjd i detta Mora, den saken är säker.

Här ser vi hur målen hamnar i fokus.

Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,88 gånger krämen hos Unibet och vi får då pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, måndag 26/3
TV:      
Stream:    

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 54%
X: 23%
2: 29%
Över 4,5 mål: 64%
Under 4,5 mål: 42%