Speltips inför Mora – Leksand 3/4: Kritiskt läge i kvalet

Simon Pålsson Publicerat: 3 April 2018

Mora IK har verkligen hittat receptet på hur man slår Leksands IF i direktkvalet till SHL. På tisdagskvällen har SHL-laget chansen att döda matchserien och gå upp till 4-1 i matcher.

Kvalserien mellan Mora och Leksand såg ut att bli väldigt jämn när det som får ses som kvalets stora underdog, Leksand, åkte till Mora och vann i den första matchen. Där och då kändes deras insats som en garant för att det här skulle bli tätt hela vägen in i mål.

I något avseende har det blivit så. Matcherna har varit väldigt täta, både spel- och målmässigt. Å andra sidan kan Slaget om Siljan avgöras redan efter fem matcher, när Mora nu har chansen att göra 3-1 till 4-1 inför sin egen hemmapublik. Att vinna ett kval med 4-1 i matcher mot sin lokalrival är kanske inte den mest generella definitionen av tät matchserie?

Hur som helst har matcherna varit så pass jämna att Leksand, som dock sett rejält trubbiga ut under sista två matcherna, har en bra chans att vinna även på bortaplan. Då gäller nog att laget hittar tillbaka till spelet från den första matchen, där inte minst effektiviteten låg på en helt annan nivå än senare i matchserien.

Vi fortsätter likadant

I två raka matcher i det här direktkvalet till SHL har vi varit säkra på målsnåla matcher och klivit in på snäva målspel. Två gånger om har spelen visat sig vara mitt i prick och när vi nu kliver in i ett potentiellt avgörande har vi svårt att se hur matchbilden plötsligt bli monumentalt annorlunda. Vilket av lagen ska egentligen sätta sprätt på den här matchen?

Mora är nog väldigt nöjda med hur de senaste matcherna har artat sig. När spelet blir tillknäppt och aningen mer långsamt gynnar det nog Mora, som har en annan tyngd och som känns lite bättre lämpade att spela matcher av denna slutspelskaraktär. Leksand har inte riktigt – har det visat sig – förmågan att skölja över sitt motstånd här och vaggas lite in i den mer täta karaktären. Så här långt är bevisen tydliga: Mora gynnas av ett sådant tempo.

När vi nu adderar nerven av ett potentiellt avgörande har vi svårt att se hur det plötsligt ska börja sprudla igen. Det känns direkt osannolikt, varpå vi fortsätter på den inslagna vägen.

Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,71 gånger krämen hos William Hill. Då får vi pengarna tillbaka om matchen slutar med fem mål under ordinarie 60 minuter.

  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:30, tisdag 3/4
TV:   tvtolv logo cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: