5 april 2019 leksand mora speltips shl

Speltips inför Oskarshamn – Leksand 22/3: Dags för revansch

Det finns revansch att utkräva inför det andra mötet mellan IK Oskarshamn och Leksands IF i playoff för att nå SHL-play. Rörigt? Hemmalaget behöver vinna för att säsongen inte ska vara över.

Det första mötet mellan Oskarshamn och Leksand i det som är Hockeyallsvenskans playoff inför stundande SHL-playoff blev precis så underhållande som vi hoppades på. Därtill lyckades vårt speltips pricka rätt till 1,94 gånger pengarna.

Nu hoppas vi att formen sitter i inför det andra mötet, där det plötsligt är Oskarshamn som har all press på sina axlar. En stark inledning på matchen i Leksand gjorde att laget såg ut att vara på väg mot en skräll, men hemmalaget var lite tyngre i den avslutande fasen av matchen och kunde till slut vinna med 5-4 efter Daniel Piettas avgörande mål tolv minuter in i förlängningen.

Tungt för Oskarshamn och nu är den stora frågan om det finns energi nog att studsa tillbaka här. Redan inför matchserien varnade klubben själva för att Leksand skulle få det tufft när Oskarshamn står som hemmalaget och nu är det verkligen upp till bevis. Med tanke på att matchserien avgörs i tre matcher är det verkligen kniven mot strupen här. En förlust och äventyret är över.

En motreaktion väntar

Det första mötet blev oerhört intensivt till en början, men stod och vägde under stora delar av de två första perioderna. När Leksand var pressade till att göra mål i den tredje och avgörande perioden smällde de till med tre mål framåt och satte en lite annan ton på matchen. Då är frågan om det sitter i till match nummer två?

Vår känsla är att det inte kommer att göra det. Snarare lär Oskarshamn fortsätta på sin aggressiva ishockey från de två första perioderna i Leksand, medan gästerna gärna ligger och hugger med vetskapen om att de har allting i egna händer. Märk väl att en eventuell förlust för bortalaget här enbart innebär att de får chansen att avgöra det hela på hemmaplan i nästa match. Det är trots allt en trevlig trygghet att åka in till en match med.

Under stora delar av det första mötet tycker vi att karaktären på matchen snarare var som sådan att det skulle bli målsnålt, vilket det också blev fram till den tredje perioden. Vi tänker oss någonting liknande igen, men utan den där explosionen i slutet.

Det är alltid vanskligt med avgörande matcher, som kan få en unik prägel i slutskedet av matchen då ett lag verkligen måste jaga mål, men vi tycker oss ändå hitta mer värde i ett underspel här.

Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,98 gånger såsen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål under matchens ordinarie tre perioder.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,98 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 22/3
TV:    
Stream:    

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 44%
X: 24%
2: 36%
Över 4,5 mål: 64%
Under 4,5 mål: 43%