Speltips inför Rögle – Frölunda 10/2: Underhållning väntar

Simon Pålsson Publicerat: 10 February 2018

Rögle BK hoppas följa upp sina tre raka vinster med ytterligare en fin insats i lördagens hemmamöte med Frölunda HC i SHL. Vårt speltips bottnar i tron på underhållning.

Efter att ha fått vila under hela veckan är det åter dags för ett formtoppat och numera utvilat Rögle att ta sig an Frölunda på hemmaplan under den fullspäckade SHL-lördagen. För motstådnet står alltså ett Frölunda som spelade match så sent som i torsdags och då förlorade med 4-2 borta mot rivalen Skellefteå.

Intressant nog brukar det här bli väldigt intensiva möten mellan två lag som utvecklat någon form av märklig rivalitet, troligtvis grundad i sättet som de spelar sin hockey på. Det blir inte sällan grinigt, helt enkelt. Rögle är kända för att spela ganska tufft och speciellt inför sin hemmapublik ser skåningarna till att färga matchbilden på ett visst sätt som ger en härlig intensitet till matcherna.

Om vi ser till resultatraden när lagen har spelat mot varandra nere i Ängelholm är det så gott som alltid målrika matcher och inte sällan skräller Rögle till med segrar. 4-3, 3-4, 2-4, 6-3 och 2-5 är resultaten i de fem senaste mötena i Ängelholm och det är väl egentligen resultat som talar ganska mycket för sig själva?

Rögles form är en faktor

Den här gången är känslan att Rögle åter har en god möjlighet att störa Frölunda och den faktor som talar allra mest för det är lagets form. Visst, det är såklart en fördel av att spela på hemmaplan och göra det mot ett lag som de lyckat störa tidigare, men den fina trenden laget vilar på nu är ännu viktigare. Tre raka segrar och totalt 15 gjorda mål framåt på dessa tre matcher är en tydlig indikation på att Rögle hittat rätt just nu.

Just mål går det att urskönja även i Frölundas senaste matcher, där laget släppt in 13 mål på sina senaste tre och således även förlorat tre raka. På det hela taget har inledningen på 2018 varit målrik åt båda håll för Frölunda och förhoppningen är att den trenden håller i sig här.

Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) synas till 1,96 gånger insatsen hos Bethard. Det borde bli ytterligare ett i raden av underhållande möten mellan lagen och då är målen en viktig ingrediens i den soppan.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,96 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 250 kr bonus)
Spelstopp:  18:00, lördag 10/2
TV:   cmorelivetre logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: