Speltips inför Skellefteå – Frölunda 27/1: Felaktig favorit i rivalmötet

Simon Pålsson Publicerat: 27 January 2018

Favoritskapet är lite skevt inför lördagens rivalmöte mellan Skellefteå AIK och Frölunda HC i SHL. Det öppnar såklart för ett spel på laget som är underdog på förhand.

Rivalmötet mellan Skellefteå och Frölunda står alltså på schemat som den tydliga huvudmatchen från lördagens SHL-drabbningar. Vi har gjort oss vana vid extremt jämna matcher mellan på sistone och varför skulle vi förvänta oss något annat här?

I våra ögon känns det dock som att spelbolagen underskattar gästerna något, eller kanske är det rent av en överskattning av Skellefteå just nu?

Laget har nämligen inte imponerat sedan årsskiftet. Från den 30 december och framåt står laget på ynka tre vinster och senast, borta mot HV71, kändes Skellefteå direkt veka. Då är ändå HV71 ett tämligen formsvagt lag för tillfället. Därför känns det konstigt att hålla hemmalaget som så pass klara favoriter här.

Frölunda i förarsätet

Betydligt mer positiva tongångar lär det finnas inom Frölunda, som stod för en mycket stark insats senast mot Karlskrona på bortaplan. Visst, det var jumbon och där ska Frölunda såklart ta tre pinnar, men sättet laget gjorde det på imponerar. 7-1 är alltid en fjäder i hatten.

Det gör också att vi tror att det nu finns den där välbehövliga energin inom gruppen inför det här tuffa bortamötet med Skellefteå, en riktig rival.

På senare tid har matcherna mellan lagen alltid blivit jämna. Uddamålet har varit skillnaden i fyra raka möten och det är ganska talande. Kanske är det snarare så att lagen är svagare nu än tidigare och därför blir det jämnare? Det tänker vi inte spekulera närmare i, men känslan är som sagt att favoritskapet här borde vara väldigt delat, snarare än att Skellefteå ska ses som klara favoriter.

Frölunda +0.0 (asian handicap) spelas till 2,29 gånger insatsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Frölunda HC +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,29 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:15, lördag 27/1
TV:    tvfyra logo  cmoresport logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: