Speltips inför Södertälje – Leksand 31/1: Fokus på Hockeyallsvenskan

Simon Pålsson Publicerat: 31 January 2018

Hockeyallsvenskan tar över den här onsdagen och då är det självklart ännu ett målspel som står på menyn. Södertälje SK och Leksands IF gör upp i det kanske allra hetaste mötet.

Hockeyallsvenskan får åter stå i rampljuset när SHL har spelledigt och det är minsann inga dåliga matcher som väntar i den här omgången heller. I den oerhört jämna tabellen är det alltid intressanta att följa matcherna.

Det som har blivit huvudmatchen för sändande tv-bolag är mötet mellan Södertälje och Leksand, där gästerna rankas som klara favoriter enligt spelbolagen. Efter två raka vinster i back-to-back-mötet med Västerviks IK finns det anledning att tro på bortalagets goda form. Kanske kan de ta Södertälje av bara farten?

Studerar vi tabellen är det tydligt att det är Leksand som är den klara utmanaren till Timrå om att vara seriens bästa lag. Faktum är att lagets 20 segrar är bäst av alla lag hittills, så det finns all anledning att akta sig för Leksand. 110 gjorda mål framåt är också bra, till och med näst bäst av alla lag. Mål, mål, mål i fokus alltså.

Ett svårläst hemmalag

Formen i hemmalaget är lite mer svårtolkad, där den ena fina prestationen plötsligt blandas med riktiga risiga bottennapp. Som mötena med jumbon BIK Karlskoga förra veckan, där laget alltså åkte på två raka förluster. Anmärkningsvärt dåligt. Just nu har laget fyra poäng upp till sjätteplatsen, så det finns alla chanser att klättra mer i tabellen.

Här tänker vi på mål. Det är den vägen vi tänker vandra för detta speltips. Att välja sida känns dödsdömt med tanke på att Södertälje är så svårlästa, samtidigt som Leksand mycket väl kan få en reaktion på sina två bra matcher. 1,92 gånger krämen för ett rakt spel på gästerna är dessutom inte spelvärt i våra ögon, inte minst då matcherna mellan lagen tenderat att bli mycket jämna.

Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,80 gånger insatsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 31/1
TV:   cmoresport logo spoartkanalen logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: