Speltips inför JVM: Sverige – Kanada 6/1: Pessimistisk tanke inför finalen

Simon Pålsson Publicerat: 5 January 2018

Det är finaldags i JVM-turneringen och Sverige har tagit sig hela vägen efter en fantastisk insats mot semifinalen i USA. Kan laget hota Kanada i finalen?

Efter en fantastisk prestation i semifinal är det svenska juniorlandslaget nu framme i ännu en JVM-final. Den här gången är det Kanada som står för motståndet och Sverige får föga förvånande finna sig i rollen som underdogs.

Semifinalvinsten mot USA, i vilken Sverige först tog ledningen med hela 4-0 efter fantastiskt spel i boxplay, gör säkert att svenskarna kommer till finalen fulla av självförtroende. Å andra sidan är det här turneringens klart svåraste motstånd hittills och om vi ska vara helt realistiska ska det mycket till om juniorkronorna ska vinna här. Då gäller samma dödliga effektivitet som USA, först och främst.

Fram till finalen har Sverige blandat högt med lågt, men vad som talar för en fin insats även i finalen är att laget så här långt sparat det bästa till sist. Matchen mot USA var utan tvekan den bästa prestationen hittills och kanske är det en fingervisning på vad som väntar nu i finalen? Eller har Sverige redan nu tagit ut sin absoluta toppinsats? Det är frågorna som ska besvaras klockan 02:00 natten till lördag svensk tid när finalen spelas.

Kanada är svårhanterade

Som så många gånger förr har Kanada fått spela hela turneringen i rollen som favoriter och redan från första nedsläpp har det egentligen bara handlat om hur laget ska ta sig fram till finalen, tack vare att de också stod inför en betydligt lättare resa i slutspelet baserat på gruppindelningen. 8-2 mot Schweiz i kvartsfinalen och 7-2 mot Tjeckien i semifinalen vittnar om att det inte finns någon pardon i detta kanadensiska lag.

Ser vi över hela turneringen, med gruppspelet inkluderat, är det tydligt att det finns extrem offensiv kraft i det här laget. Det gör att Kanada så gott som aldrig har problem med de sämre lagen, utan kör över dem ordentligt redan från första stund. Sverige är självklart en större utmaning och för svensk del gäller det att se hur USA lyckades störa laget i gruppspelet. Där blev det amerikansk vinst i förlängning.

Å andra sidan minns vi nog många med förskräckelse den kanadensiska 5-2-seger över Sverige förra året och i ärlighetens namn är vi ganska pessimistiska inför den här finalen.

Kanada vinner (ordinarie tid) synas till 1,67 gånger såsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Kanada vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, lördag 6/1
TV:    svttva logo
Stream:    svtplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: