Speltips inför Sverige – Schweiz 14/2: Nu avgörs gruppspelet

Simon Pålsson Publicerat: 13 February 2018

Efter två raka segrar är det dags för Sverige att spela sin sista match i gruppspelet i OS-hockeyn. För motståndet står Schweiz och det är gruppsegern som ligger i potten.

Då är det dags för gruppspelet i damernas hockeyturnering i Sydkorea att gå in i sin sista, avgörande fas. För svensk del handlar det om en sista avgörande match om gruppsegern mot Schweiz, som också vunnit båda sina matcher så här långt.

Lottningen i den här turneringen gör att Sverige kommer att få vänja sig vid allt bättre motstånd desto längre in i turneringen vi kommer. Det är trots allt Korea, Japan och Schweiz som har väntat i gruppen, medan USA, Finland, Kanada och Ryssland fanns i andra gruppen. Å andra sidan har Sverige kunnat använda gruppspelet för att så sakteliga bli bättre.

I OS-premiären mot Japan var känslan att Sverige var trubbiga framåt, men till slut kunde Damkronorna vinna med 2-1. Därefter smällde laget till med hela 8-0 mot ett svagt Korea. Det gör att både Sverige och Schweiz, som vunnit sina matcher med 8-0 och 3-1 så här långt, står på två segrar.

Helt jämnt på förhand

Om vi ser till inledningen på turneringen har Schweiz en liten fördel över Sverige då laget alltså vann med 3-1 mot Japan, att jämföra med Sveriges uddamålsseger 2-1. På det hela taget går det att konstatera att lagen är väldigt jämna och att det ska väldigt, väldigt mycket till om Schweiz eller Sverige ska kunna störa lagen i den andra gruppen. Men man ska aldrig säga aldrig.

Inför den avslutande gruppspelsmatchen räknar vi iskallt med att båda lagen gärna vinner, egentligen av flera anledningar. Den viktigaste är såklart att säkra gruppsegern, vilket underlättar i fortsättningen av turneringen. Vidare vore det förmodligen välkommet att hålla vinstraden intakt och kanalisera så mycket självförtroende det bara går inför vad som komma skall.

I våra ögon är det helt öppet och kan gå hur som helst. Det lär bli målsnålt, men där är spelbolagen helt inne på samma spår. Därför riktar vi blickarna mot en annan marknad.

Enligt spelbolagen är Sverige klara favoriter och det ställer vi oss tveksamma till. Det här är vidöppet.

Schweiz draw no bet spelas till 2,40 gånger insatsen hos Betser. Anmärkningsvärt högt.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Schweiz draw no bet
Odds:  2,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  04:10, onsdag 14/2
TV:   kanalnio logo eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: