Speltips inför Tampa Bay Lightning – Carolina Hurricanes 10/1: Rakt spel

Simon Pålsson Publicerat: 9 January 2018

Här tänker vi oss ett favoritspel när serieledande Tampa Bay Lightning tar sig an Carolina Hurricanes i en i raden av många heta NHL-nätter nu på den tidiga vårkanten.

NHL-nätterna duggar nu tätt när grundserien går in i sin kritiska fas där det på allvar ska visa sig vilka som faktiskt har någonting i ett framtida slutspel att göra. Med Stanley Cup-pokalen i sikte är det flera lag som nu måste steppa upp för att visa sig värdiga och signalera till resten av ligans lag att de minsann är att räkna med när det väl gäller.

Ett lag som har ambitionen att vara med och slåss om det är Tampa Bay Lightning, som just nu toppar serien med tre poäng före Vegas Golden Knights. Det som gjort Tampa Bay Lightning så framgångsrika är utan tvekan offensiven. 155 mål framåt är klart bäst i hela ligan.

Carolina Hurricanes ligger just nu i mitten av tabellen, om vi ser till den totala, men laget har faktiskt slagläge på en slutspelsplats. Då krävs dock en uppryckning vad gäller jämnheten i lagets prestation. Just nu svänger det på tok för mycket, något som försvagat poängskörden och gjort att laget inte riktigt orkat med att hänga på. Formen med tre förluster på de fyra senaste är inte heller särskilt god. På bortaplan har laget visat sig direkt svaga under stora delar av säsongen, så visst finns det viss oro inför mötet med ligans bästa lag borta.

Favoritskapet är ändå tydligt

Peter Budaj är inte tillgänglig för hemmalaget, medan två andra spelare är småskadade. Dan Girardi och Jake Dotchin kommer att testas sent inpå matchstart.

Sebastian Aho och Lee Stempniak är båda osäkra till spel för Carolina Hurricanes, men i övrigt finns det inga avbräck att skylla på från deras sida.

Här tycker vi oss se att Tampa Bay Lightning är stora favoriter och så ska vara. Det är ett bättre lag, den offensiva kraften är tyngre och hemmaplansfördelen spelar en betydande roll just i det här mötet. Det är faktorer som talar för hemmalaget här.

Tampa Bay Lightning vinner (ordinarie tid) spelas till 1,90 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Tampa Bay Lightning vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, onsdag 10/1
TV:   viasatxtra logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: