29 mars 2019 oskarshamn timrå speltips kval shl kvalserien

Speltips inför Timrå – Leksand 17/1: Ännu ett toppmöte

Ettan mot tvåan i den hockeyallsvenska tabellen gör nu upp om ytterligare tre viktiga poäng i toppstriden. Det står dessutom en hel del prestige på spel när Timrå IK och Leksands IF gör upp.

Det kryllar av toppmatcher i Hockeyallsvenskan – i nästan varje omgång. Det är sannerligen en härlig konsekvens av att serien är så väldigt jämn och att toppen sträcker sig många placeringar ner med tanke på den kvalserie som väntar senare i vår.

Onsdagskvällen bjuder bland annat på mötet mellan Timrå och Leksand, där båda lagen är i behov av en fin seger för att studsa tillbaka in i vinnarspåret. Efter att ha tokdominerat säsongsinledningen har det nu svalnat ordentligt för Timrå, som visserligen är kvar i toppskiktet av tabellen, men som inte känns lika överlägsna längre. Alls.

Formen är i för sig inte bedrövlig på något vis, men den där långa raden av självklara vinster känns relativt avlägsen i nuläget. Senast förlorade laget till och med mot jumbon BIK Karlskoga med 4-3. På det hela taget är fyra förluster och fyra vinster på de åtta senaste inte alarmerande dåligt, men inte heller särskilt imponerande. Vad som finns intakt är dock den offensiva delen av spelet, som fortfarande sprudlar och som visat sig mycket effektiv i termer av målproduktion.

Spel på målmarknaden

För motståndet står nu alltså ett annat topplag, Leksand, som minsann gått och tagit över taktpinnen i hela serien. Inför den här matchen är det fortsatt Leksand som är serieledare och ser vi till tabelläget i skrivande stund är det ettan och tvåan som möts här. Ett sådant utgångsläge borde oundvikligen väcka ett visst intresse hos de flesta hockeyintresserade i det här landet.

Hur som helst har Leksand nu två raka förluster, båda med uddamålet, efter en lång rad vinster. Det tror vi lockar fram en revanschlusta och en vilja att bevisa sig, inte minst vad gäller målmässigt avtryck. Med det sagt tror vi på en mycket offensivt inriktad historia mellan två lag som gärna bjuder upp till dans.

Det öppnar för ett målspel. Såklart.

Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till anmärkningsvärt höga 1,92 gånger insatsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 17/1
TV:    
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 24%
2: 37%
Över 4,5 mål: 52%
Under 4,5 mål: 52%