15 maj 2018 Finland USA speltips Ishockey VM

Speltips inför JVM: Tjeckien – USA 5/1: Bronsmatch i JVM

Efter förluster i semifinalerna är det nu dags för Tjeckien och värdnationen USA att spela om bronspengen i JVM. Här är motivationen en faktor som inte går att undanröja.

Gasen i botten. Det är det enda acceptabla laget när två omotiverad lag – får vi förmoda – nu ska spela bronsmatch i JVM. Det är en märklig grej det där, att behöva ställa upp och spela en match efter en svidande semifinalförlust och inte sällan blir det ganska avslagna tillställningar defensivt.

Det är primärt defensiven som kräver en annan form av koncentration i den mesta sporten och inte minst i ishockey kostar det dyrt om man inte är fullt påkopplad i den defensiva delen av spelet. Det är också hela den tanken som ligger till grund för det speltips vi gräver fram inför bronsmatchen i JVM-turneringen, som alltså spelas på amerikansk mark.

Här kan vi redan nu flagga för att skruva ner insatsen något, inte minst för att den här typen av matcher är så oerhört svårbedömda. Det finns så många utomstående faktorer som kan komma att påverka matchens utgång där det mest svårbedömda är motivationsfaktorn. Båda lagen vinner säkert, men orkar de? Är energin på plats, på ett mentalt plan, för att skaka liv i en bronsmatch? USA kanske måste inför sin hemmapublik? För Tjeckien kan en bronsmatch verkligen anses som en större bedrift, så kanske är tjeckerna mer mentalt påkopplade?

Vi tänker oss en rivstart

Vår tanke är att matchen inleds i ett rasande tempo med två lag som tydligt prioriterar den roligare delen av en ishockeymatch – det vill säga offensiven. I ärlighetens namn finns inte så mycket att förlora, för vem minns egentligen en bronspeng? USA vill flörta med sin publik och går på knock. Tjeckien har inte mycket att förlora och trycker på å sin sida.

En intensiv matchindelning bör leda till en del chanser åt båda håll och ser vi till hela turneringen får sägas att båda lagen har imponerat med sin offensiv ishockey. Å andra sidan är det väl också den som har kostat lagen en plats i finalen, då det helt enkelt varit lite väl öppet bakåt, inte minst mot bättre lag.

Intensivt i början alltså, det är tanken. En lite mindre tv-peng investeras också såklart.

Båda lagen göra mål (första perioden) spelas till 2,50 gånger krämen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål (första perioden)
Odds:  2,50 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  22:00, fredag 5/1
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 15%
X: 15%
2: 75%
Över 5,5 mål: 74%
Under 5,5 mål: 28%