11 januari 2018 Toronto Maple Leafs Ottawa Senators speltips NHL

Speltips inför Toronto Maple Leafs – Ottawa Senators 11/1: NHL-möte i Kanada

Ett helkanadensiskt möte väntar natten till torsdag svensk tid i NHL. Toronto Maple Leafs och Ottawa Senators gör upp i det som utan tvekan är nattens hetaste match.

Det står bara två NHL-matcher på vår nattliga meny, men trots det går det att skrapa fram en godbit inför natten till torsdag svensk tid. Rampljuset riktas mot Kanada och Toronto, där det väntar tufft kanadensiskt möte mellan Maple Leafs och Senators från Ottawa.

Som bekant är det här ett rivalmöte och det sätter alltid en viss prägel på matcher. Det gör generellet sett matcherna aningen mer svårbedömda, men öppnar samtidigt för högre odds på lite oväntade spel. En intressant faktor här är den enorma plusstatistik som Ottawa Senators har på sina rivaler, med 10 segrar på de 11 senaste mötena. Det är anmärkningsvärt och måste såklart noteras. Det kan inte heller vara en slump.

Efter en horribel inledning på säsongen ser det nu lite bättre ut för ett Ottawa Senators som spelar helt utan press. 6-3-segern mot serieledande Tampa Bay Lightning senast gör att laget nu har gott självförtroende inför detta möte. Toronto Maple Leafs å sin sida blandar och ger något, men har visat sig förlora matcher utan anledning då och då. Senast hände det hemma mot Columbus Blue Jackets.

Skrällen i fokus

Det bör förtydligas att det har gått sjukdom, någon form av influensa, i och kring Ottawa Senators, som därmed har ett par spelare lite tveksamma. Matt Duchene och Derick Brassard väntas dock spela, vilket även Cody Ceci lär göra. Dion Phaneuf och Johnny Oduya kommer att testas sent. Nate Thompson, Mark Borowiecki och Chris Wideman är som bekant inte speldugliga.

För hemmalagets del är det samma tre spelare som varit borta ett tag som inte heller kan spela här. Nikita Zaitsev, Nikita Soshnikov och Joffrey Lupul spelar inte den här matchen.

Det här är dock inte vad vi bedömer som det som avgör machen. Snarare är andra faktorer som tidigare lyfts i analysen mer relevanta just nu. Den form av Ottawa Senators alstrat på sistone, den fina trend laget har mot just Toronto Maple Leafs och det faktum att laget trots allt kan slå ur underläge är faktorer som vi tycker talar för en skräll.

Därför skruvar vi ner insatsen och går på en tv-peng här. Det raka spelet på Ottawa Senators synas till hela 3,80 gånger krämen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Ottawa Senators vinner (ordinarie tid)
Odds:  3,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, torsdag 11/1
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 53%
X: 24%
2: 26%

 

 


[/vc_row