Speltips inför Västerviks IK – BIK Karlskoga 7/3: Ångestmöte deluxe

Simon Pålsson Publicerat: 7 March 2018

Nu ska verkligen allting avgöras när den allra sista omgången i Hockeyallsvenskan avgörs på onsdagskvällen. Västerviks IK och BIK Karlskoga är direkt inblandade i bottenstriden och bör spela en ångestladdad match.

Det återstår bara en endaste liten ynka omgång av grundserien i Hockeyallsvenskan, men dra mig baklänges vilken spänning den här serien har att erbjuda hela vägen in i kaklet. Inför den sista omgången är det så extremt mycket som står på spel – på olika platser i tabellen.

Allra värst, om vi nu ens ska försöka gardera det hela, kanske det ändå är i bottenträsket. Där är det som bekant två lag som kommer att behöva kvala för att säkra sina nya kontrakt och i skrivande stund är det helt öppet vilka två lag det ska bli. Fyra lag (!) löper risk att hamna bland de fyra sämsta, däribland både Västervik och Karlskoga.

Just nu har Västervik det bästa utgångsläget med 69 poäng, medan Karlskoga ligger på nedflyttningsplats och måste ta poäng i den här omgången för att det inte ska vara definitivt att de stannar kvar. En vinst – efter ordinarie tid ska sägas – här gör att laget säkrar spel i Hockeyallsvenskan nästa säsong.

Det borde bli tuta och köra

Rörigt? Låt oss ta fram tabellen.

Västervik – 69 poäng
Tingsryd – 68 poäng
BIK Karlskoga – 68 poäng
Troja/Ljungby – 66 poäng

Med andra ord behöver BIK Karlskoga och Troja/Ljungby ta poäng alldeles oavsett och det är segrarna som är det som räknas. Om vi nu fokuserar på BIK Karlskoga bör det göra att laget åker till Västervik med en enda inställning – att gå framåt. Med ett lag som trycker framåt blir matchbilden automatiskt så och med tanke på att det dessutom är två formstarka lag, två lag som verkligen har höjt sig i det avgörande skedet av säsongen, finns det också all anledning att förvänta sig en del offensiv spets.

Nej, vi tänker inte dra ut på det här längre. Låt oss fokusera på att njuta av matchen, som bara måste bli öppen till sin karaktär.

Över 4,5 mål (inklusive övertid) spelas till 1,88 gånger krämen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus + 5 euro i fickan!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 1 000 kr bonus + 5 euro i fickan)
Spelstopp:  19:00, onsdag 7/3
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: