Långtidsspel inför SHL 2018/2019: Stockholmarnas tur nu!

Simon Pålsson Publicerat: 13 September 2018

Fullt fokus på SHL-säsongen är vad som gäller och den som gillar att kliva in på tidiga långtidsspel bör passa på nu.

Annons:

Med bara några dagar kvar till SHL-starten är det inte utan att det pirrar lite extra och även fall det råkar vara väldigt många månader kvar tills det ska avgöras känns det väldigt lockande med lite svensk elithockey av bästa sort igen. Det har varit för lång väntan.

Som vanligt numera har de allra bästa svenska lagen laddat upp inför säsongen med att spela Champions Hockey League, där den generella nivån är lite svårbedömd. Vissa matcher håller hög nivå, med intensitet och två lag som vill vinna, medan andra är direkt avslagna och knappt går att titta på. Men så brukar det vara tidigt i turneringen.

Vad gäller SHL räknar vi med att det här där som lagen har sitt stora fokus för närvarande, någonting som delvis kommit att påverka insatserna i CHL. Det är SHL som är prioritet med säsongen och det gäller, som så många gånger förr, att få en stark säsongsinledning för att undvika att tappa mark och inte hamna i en negativ spiral. Sådant har drabbat många lag förr.

Ett spel på Djurgården

Ett av flera lag som har satsat en del inför säsongen är Djurgården, ett lag som redan förra säsongen var spännande och med flyt hade kunnat gå hela vägen. Mot dominanterna Växjö Lakers hade Djurgården dock ingen chans och det var inte förvånande, men nu är känslan att stockholmarna etablerat sig som ett säkert slutspelslag i SHL igen. Det skadar inte svensk hockey att det numera finns ett bra huvudstadslag med i leken.

Till den här säsongen kliver Djurgården in med intressanta forwards som Andreas Enqvist, Jacob Josefsson (!) och Marcus Davidsson. Bara för att prata centrar. Därtill bör en sådan spelare som Dick Axelsson kunna bli en ledarfigur i jakten på nästa steg.

Ett intressant spel är att Djurgården, som vi tror kan blanda sig i den absoluta toppstriden redan i grundserien, ska gå bättre än Brynäs innan slutspelet. Brynäs är fortsatt ojämna från säsong till säsong, men förutom en stark backuppsättning känns deras lag inte alls lika spännande den här säsongen. Det krävs att man är ett målstarkt lag för att blanda sig i toppen.

Djurgården att sluta högre upp än Brynäs i grundseriens tabell spelas till 1,57 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Djurgården sluta före Brynäs (grundserien)
Odds:  1,57 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard