Speltips inför AIK – IK Sirius 27/4: Ett solklart val av spel

Simon Pålsson Publicerat: 26 April 2018

Det finns ingen anledning att fundera särskilt länge inför mötet mellan AIK och IK Sirius. Vad gäller speltips är det ingen hemlighet att båda lagen sitter på en stark defensiv organisation.

Den allsvenska fotbollen fortsätter att spridas ut på många matcher, något som möjliggör att se i stort sett samtliga matcher från den svenska fotbollen. Det är inte fy skam.

På fredagskvällen sätter vi tänderna i mötet mellan AIK och IK Sirius, ett på förhand väldigt intressant möte. På ena sidan står ett AIK vars skadeförbannelse fortsätter att gäcka laget. Den senaste i raden av skador kom i veckan då Oscar Linnér, ordinarie målvakt, drog på sig en knäskada på träning och därmed missar hela våren. Tungt värre för Solnalaget alltså.

IK Sirius har också enorma problem med manfall och har egentligen behövt förhålla sig till det sedan långt innan säsongen när flera nyckelspelare försvann, däribland knäskadade mittfältaren Elias Andersson. Det senaste tappet var målvakten Josh Wilks, som ertappades med kokain i blodet i ett dopingtest och därmed stängs av från spel av klubben. Problemet är att det inte direkt finns en naturlig ersättare mellan stolparna och laget får nu anses rejält försvagade på den positionen. Allt annat än vad som hade önskats i ett redan utsatt läge.

Två defensivt starka lag

AIK kommer till den här matchen med väldigt god form och laget parkerar på andraplatsen bakom lokalrivalen Hammarby. Det är en stark inledning på Allsvenskan 2018 och på det hela taget ser det lovande ut för AIK, som dock fortfarande har vissa problem att explodera målmässigt framåt. Såvida man gör fler mål än motståndaren är ju det sällan ett problem dock.

Inför matchen mot IK Sirius har AIK fem raka matcher som har slutat med mindre än tre mål och någonstans där går det att summera hur AIK ser ut även den här säsongen. Stabila bakåt – skadorna till trots – men vissa problem att köra över motståndet målmässigt.

Nu står också ett organiserat IK Sirius, som i takt med att skadorna blivit ännu fler också blivit än mer måna om sin nolla, för motståndet på hemmaplan. Här kan vi inte tänka oss annat än att gästerna kryper bakåt och försöker göra det svårt för AIK, som lätt kan bli frustrerade i den här typen av matcher. Det öppnar för ett underspel.

Under 2,5 mål känns som ett givet spel till 1,91 gånger såsen hos William Hill.

Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: 19:00, fredag 27/4
TV: cmoresport logo
Stream: cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.