8 september 2018 Serena Williams US Open final damer

Speltips inför Angelique Kerber – Serena Williams 14/7: Final i Wimbledon

Det är dags för finalen i Wimbledon 2018 och den här gången får vi återigen se Angelique Kerber ta sig an Serena Williams. Vårt speltips bottnar i damtennisens speciella karaktär.

Annons:

Efter två intensiva veckor i Wimbledon är vi framme vid finalen på damsidan och det blir minsann en riktig smällkaramell i den här matchen. Angelique Kerber mot Serena Williams, precis som vi fick se på samma plats, i samma turnering, för två år sedan.

Då gick Serena Williams bekvämt som segrare ur striden, men sedan dess har det som bekant hunnit hända en hel del. Amerikanskan har blivit mamma, tagit en paus från tennisen och kommit tillbaka på allvar igen. Angelique Kerber å sin sida har fortsatt utvecklas i rätt riktning och är idag en mer rutinerad, mer svårslagen spelare. Hon trivs dessutom väldigt bra på gräs.

Den numera 30-åriga tyskan är i för sig bara rankad som 10 i världen just nu, men har tagit kliv i bredden i sitt spel. Numera spelar hon inte fullt lika många turneringar, men den vänsterhänta tyskan är fortfarande svårslagen. Med elva WTA-titlar i karriären – varav en den här säsongen – tillhör hon tourens starkaste spelare just nu.

Underspelet lockar på damsidan

Tennis är på många sätt et föredöme vad gäller förhållandet mellan dam- och herrsidan i turneringarna. På många sätt har damerna liknande förutsättningar som herrarna, även fall det fortfarande skiljer oroväckande mycket på vissa fronter. Med det sagt är tennis också en sport där dam- och herrsidan ofta bjuder på lite annorlunda typer av spel.

Med många långa, fysiska och hårt slående spelare har herrtennisen blivit allt mer servebetonad senaste säsongerna och inte minst i Wimbledon har vi sett servekanoner som Sam Querrey, Kevin Anderson och John Isner göra bra ifrån sig. Det är på intet sätt en slump.

Riktigt så ser tennisen inte ut på damsidan. De fysiska förutsättningarna – generellt sett är damspelarna betydligt kortare än männen till exempel – gör att tennisen blir mer öppen och att vi oftare får njuta av längre bollar. Det gör också att fokus på serven inte blir lika stor och följaktligen inte heller fokus på egna servegame. Att hålla sin egen serve och bryta den andras är inte fullt lika heligt – på ett mycket trevligt sätt.

Detta öppnar också för andra typer av spel på damsidan, där underspelet ofta lockar. Med tanke på att damerna dessutom bara spelar tresetare blir matcherna dessutom ofta avgjorda redan tidigt, då det första setet blir extremt viktigt för utgången i matchen. Dessutom har vi sällan långa set. På många sätt mer spännande.

Serena Williams är möjligen den spelare som sticker ut lite här, men inte heller hon klarar av att gå breakfri igenom turneringar som vi skrämmande ofta kan se på herrsidan. Inför lördagens final håller spelbolagen amerikanskan som klar favorit och det går att förstå, men vårt fokus hanar utan tvekan på underspelet. Den spelare som kopplar greppet här kommer mest troligt ta det här i 2-0.

Under 22 game  (asian handicap) spelas därför till 1,87 gånger såsen hos Ohmbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 22 game (asian handicap)
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet
Spelstopp:  15:00, lördag 14/7
TV:    
Stream: