Speltips inför Dalkurd – Östersund 8/4: Bisarr oddssättning

Simon Pålsson Publicerat: 7 April 2018

Östersund behöver studsa tillbaka efter förlusten i premiären mot Djurgården. Nu väntar möte med nykomlingen Dalkurd på bortaplan och i våra ögon finns det en solklar favorit här.

Det är lite andra bullar för Östersund inför den allsvenska säsongen 2018 när laget plötsligt har lite att leva upp till. Förväntningarna är uppskruvade och då det inte väntar något spel i Europa under året är det Allsvenskan som blir det stora – ja, snarare det enda målet – målet med säsongen.

Därför var premiärförlusten mot Djurgården förmodligen en rejäl käftsmäll för laget. För att etablera sig som ett allsvenska topplag och på riktigt vara med och slåss i toppen behöver man ta poäng i den typen av tillställningar. Kanske var det början på slutet på sagan om Östersund?

Så verkar åtminstone spelbolagen tolka det om vi ska övertolka deras oddssättning inför Östersunds andra allsvenska match för säsongen. Efter förlusten senast verkar spelbolagen nämligen inte förvänta sig ett Östersund som studsar tillbaka enkelt – trots att möte med nykomlingen väntar. Där tror vi att spelbolagen har helt fel.

Östersund är solklara favoriter

I omgång två väntar nämligen match borta mot Dalkurd, som den här säsongen kommer att spela på Gavlevallen i Gävle. Med andra ord tränar laget i Uppsala, men spelar sina matcher i en stad som varken laget, spelarna eller supportrarna har någon anknytning till. Därmed räknar vi inte med att det blir någon vidare publiksiffra och inte heller något särskilt bra stöd för hemmalaget på Gavlevallen.

Så vad innebär det för matchen mot Östersund?

Vi ska inte övertolka publikens betydelse, men klart är i alla fall att det här nästan blir lite av en bortamatch för båda lagen. Hemmaplansfördelen suddas ut och det borde rimligen göra Östersunds möjligheter till tre poäng ännu bättre.

I våra ögon är det dessutom klasskillnad mellan lagen. Dalkurd stretade emot ok mot ett svagt AIK i premiären, men kommer inte att ha mycket att sätta emot topplagen i Allsvenskan. Premiärförlusten till trots tror vi trots allt att Östersund kommer att finnas med någonstans kring toppstriden i den allsvenska tabellen, men då är det hög tid att steppa upp. Det tror vi också att laget gör här.

Östersund vinner spelas till smått osannolika 1,95 gånger krämen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Östersunds FK vinner
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Unik: Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 8/4
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: