22 juli 2018 Djurgården Häcken Speltips

Speltips inför Djurgården – Häcken 22/7: Tung sammandrabbning

Det skriker inte direkt målpartaj om lördagens höjdarmöte mellan ett Djurgården och Häcken på Tele2 Arena i huvudstaden. Vårt speltips inför matchen hittar ni här.

Annons:

Ambitionen är toppstrid och en sådan har Djurgården verkligen potentialen att bli inblandade i efter de tre (ödes)pinnarna mot Kalmar FF för exakt en vecka sedan. Det var en match som dominerades med järnhand, för att endast sluta i en 1-0-vinst till följd av extrem ineffektivitet.

Dessförinnan, i den allsvenska omstarten, tappade stockholmarna via ett kryss när IFK Norrköping kom på besök till Tele2 Arena. En match med två helt olika ansikten, där den första halvleken var suveränt utförd och den andra desto mer halvdant dito.

Mycket tyder i samma sväng på att Häcken bränt deras broar för toppstriden. Kapaciteten, när de är som bäst, är stor – men ofta räcker de inte till när nivån på allvar höjs. 1-2-förlusten mot Norrköping senast innebär nu att enbart en, 3-0 över GIF Sundsvall i omstarten, av de fem senaste allsvenska matcherna är vunna.

Desto mer glädjande är att Häcken är klara för den andra rundan i Europa League-kvalet, trots 1-2 i baken i det avslutande mötet på hemmaplan mot lettiska Liepaja. Det var mest en match som bara skulle spelas av i och med 3-0-krossen borta.

Uddlöst DIF

Normalt brukar det vara fokus på offensiven när Häcken snackas upp och man kan förstå varför med tanke på vilka namn som finns där – Paulinho, bland andra. Nu har också Alexander Jeremejeff anlett till klubben. Han kan säkert lämna positiva avtryck.

Direkt överdriven är målstatistiken ändå inte. Snittet i antal insläppta mål per match är blott ett och i hela matcherna, ~2,5.

Här är det också Djurgården som ska sätta tonen i matchen, som den mer formstarka parten – 6-1-0 på de senaste matcherna – samt värd för sammandrabbningen, och då talar mycket för en målsnål historia.

Defensivt är DIF stabila och ser vi på matchen mot Kalmar senast, skapade motståndarna försvinnande lite. Framåt skapade man helt klart med chanser för fler mål, men där spelade ineffektiviteten in på nytt.

Det har skrikits om en målsäker striker i klubben sedan försäsongen och nu har dessutom den delade allsvenska skytteligaledaren, Tinotenda Kadewere, åkt på en skada. In har Nicklas Bärkroth kommit, men hans målskörd under karriären har varit förhållandevis knapp och det är inte heller en renodlad anfallare.

Tror på ett hemmalag som styr och ställer här, som inte släpper till mycket, men också tenderar att vara ineffektiva.

Under 2,5 mål spelas till oddset 1,91 hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% bonus upp till 500 kronor!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00, söndag 22/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.