5 augusti 2018 Hammarby Trelleborg Speltips

Speltips inför Djurgården – Hammarby 29/4: Derbyspöket i fokus

Derbyspöket lever i allra högsta grad, det tror åtminstone vi inför söndagens 08-derby mellan Djurgårdens IF och Hammarby IF. Tele2 Arena står värd för en förhoppningsvis minnesvärd drabbning i Allsvenskan.

På förhand känns det onekligen som att söndagens derby mellan Djurgården och Hammarby, det som av AIK-supportrarna lite hånfullt brukar benämnas som Söder Family, har alla förutsättningar för att bli en riktigt minnesvärd match mellan två bra fotbollslag.

Det är väl just det, att det är två bra fotbollslag som nu gör upp, som är den mest intressanta saken att ta fasta på inför matchstart. Hammarby har som bekant inlett den här säsongen på ett strålande vis och toppar Allsvenskan inför den här sjätte omgången, mycket tack vare en fantastisk offensiv som fullkomligt sköljer över motståndarna.

Å andra sidan har Bajen haft ett relativt gynnsamt schema, speciellt sett till kalibern på motståndarförsvaren som laget har mött, varpå det är nu de behöver steppa upp på riktigt. Håller offensiven mot ett mer välorganiserat försvar? Kan Jiloan Hamad leda sina trupper tillräckligt effektivt för att såga sig igenom Djurgårdens täta defensiv, där hela laget verkligen samarbetar i hemjobbet? Det är frågorna som behöver försvaras.

Orimligt stor favorit

Inför det här mötet är spelbolagen eniga om att det är hemmalaget som är favoriter till att plocka hem seger, även fall oddset på alla tre tecken ger långt över dubbla pengen. Med tanke på att detta är två lag som spelar på samma arena suddas hemmaplansfördelen ut något, även fall hemmalaget i det här fallet såklart får fler supportrar till sin fördel på läktarna.

Å andra sidan har Djurgården väldigt svårt att sälja ut sina matcher – till och med i derbyn – varpå även den fördelen suddas ut något när fler och fler supportrar till Bajen istället kan ta plats på arenans läktare.

Hur som helst ser vi det här som en spelmässigt jämn drabbning mellan två bra lag, där Djurgården har sina styrkor defensivt och Hammarby sina styrkor offensivt. Dagsformen kommer att bli oerhört avgörande. Trots segern mot AIK i cupen tidigare i vår menar vi på att det derbyspöke som gäckat Djurgården fortfarande lever. Det är många, många säsonger sedan laget senast vann ett allsvenskt derby, inte minst mot Hammarby. Det är också en faktor här.

Vi tycker att spelbolagen underskattar Bajens chanser till poäng här.

Hammarby +0,5 spelas till 1,71 gånger såsen hos Bethard. Det är alltså samma spel som X2.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Hammarby +0,5
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Unik: Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 29/4
TV:    
Stream:    

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.