7 juni 2018 Dominic ThiemMarco Cecchinato speltips Franska Öppna

Speltips inför Dominic Thiem – Alexander Zverev 5/6: Det måste straffa sig

Alexander Zverev har snubblat en hel del under de fyra första omgångarna av Franska Öppna och nu är frågan om den skakiga formen inte straffar sig mot Dominic Thiem, en betydligt svårare motståndare?

Kvartsfinal väntar i Franska Öppna och då drar det ihop sig på allvar. Plötsligt står vi inför ett möte som verkligen kittlar och här finns det få undanflykter som duger för att inte bänka sig framför din tv, surfplatta eller mobil. Tänk på att det mesta går att få med sig på stranden…

Hur som helst lär mötet mellan Dominic Thiem och Alexander Zverev bli väldigt intressant. Det här är två unga spelare som spås ha en lysande framtid och som är mycket troliga att dominera världstennisen om 3-4 år när de riktigt stora har lagt skorna på hyllan. Det är Dominic Thiem och Alexander Zverev som ska fylla kostymen efter Roger Federer, Andy Murray, Novak Djokovic och Rafael Nadal. Tufft läge.

Vad gäller tisdagens kvartsfinal tror vi som sagt på en intressant historia, men är övertygande om att Alexander Zverev hänger väldigt löst. Trots att han numera är rankad trea i världen finns det få saker – i ärlighetens namn – som pekar på det när han spelar tennis för närvarande. Det slarvas på tok för mycket och vad gäller den mentala biten verkar tysken lite väl svag. 21-åringen är med det sagt framme i en kvartsfinal, men som han har fått kämpa.

Nu straffar det sig

På sin väg fram till kvartsfinal har Alexander Zverev tappat överraskande sex (!) set och har varit riktigt illa ut i åtminstone två matcher. Mot Damir Dzumhur var det bara millimeter från att bosniern vann matchen, men Alexander Zverev vände 2-1 till 3-2 via tiebreak och 7-5 i sista set. Därefter fick han kämpa ordentligt mot Karen Khachanov, trots att ryssen rimligtvis bör ligga på en betydligt lägre nivå.

Det går att jämföra med en Dominic Thiem som visserligen haft ett bekvämt spelschema, men som “bara” tappat tre set och som såg riktigt giftig ut mot en pigg Kei Nishikori senast. Det bådar gott inför kvartsfinalen, när det nu känns som att österrikaren verkligen har steppat upp formen. Med finalvinsten i Lyon i förra turneringen (den precis innan Franska Öppna) har Dominic Thiem dessutom god grusform.

Alexander Zverev känns på tok för spretig i sitt spel nu och någon gång måste det straffa sig. Nu väntar tuffast motstånd hittills och då smäller det.

Dominic Thiem vinner spelas till 1,67 gånger krämen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Dominic Thiem vinner
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, tisdag 5/6
TV:    
Stream: