Speltips inför Elfsborg – Malmö FF 2/4: Mästarna kliver in

Simon Pålsson Publicerat: 2 April 2018

Allsvensk premiär på Borås Arena mellan IF Elfsborg och Malmö FF väntar. Oroligheter hos gästerna gör möjligen att hemmalaget har bättre slagläge inför söndagens möte.

Det regerande svenska mästarlaget Malmö FF åker upp till västkusten och Borås för att inleda den allsvenska säsongen 2018 med att möta Elfsborg på bortaplan. Det här är ett möte som Elfsborg säkert hade undvikit direkt, men på förhand känns matchen trots allt ganska oviss.

En premiär är alltid en premiär på alla möjliga vis och även fall Malmö FF imponerat stort under försäsongen och cupspelet går det inte att förvänta sig full fart från skåningarna direkt. Nu har laget visserligen nio vinster och åtta hållna nollor under matcherna för det ordinarie a-laget det här året, varpå MFF trots allt bevisat sig som ett starkt lag även den här säsongen.

Det finns dock ett par orosmoln på MFF-himmelen inför den här matchen. Oscar Lewicki har dragit på sig en sjukdom och kan komma att lämnas utanför matchtruppen, något som rör till det något för Magnus Pehrsson som håller Oscar Lewicki som en av lagets stora nyckelspelare. Därtill är Carlos Strandberg i väntans tider då hans fru är gravid och kan föda när som helst, något som gör det högst tveksamt om han följer med upp till Borås.

Å andra sidan har MFF en mycket stark trupp och laget försvagas inte på ett förödande sätt om de två spelarna hamnar utanför. Däremot öppnar det för andra spelare och möjligen är det spelare som då gärna tar chansen.

En tillknäppt historia

Elfsborg å sin sida kliver in i den allsvenska säsongen med målet att förbättra sin placering från förra året och för att göra det har klubben valt att plocka in Jimmy Thelin som ny huvudtränare. Som bekant har Jimmy Thelin tidigare varit i Jönköping Södra, där han blev en uppskattad tränare tack vare sin fantastiska organisation och sitt speciella sätt att spela försvarsspel.

Om vi ser på Elfsborgs föregående säsong är det huvudsakligen där som laget hade stora problem under 2017. Därför har laget också ambitionen att förbättra just den delen under 2018 och med Jimmy Thelin finns det goda möjligheter att göra just det. Nu kommer laget också med tre hållna nollor på sina fyra senaste möte och har så sakteliga fått bitarna att falla på plats. Samtidigt är det en tuff match som väntar, dels för att en premiär alltid blir speciell till sin karaktär, men också då seriens förmodat bästa lag kommer på besök.

Med tusentals bortasupportrar på läktarna lär Malmö FF inte vara nöjda med ett oavgjort resultat, men Magnus Pehrsson har flera gånger visat sig anpassningsbar och kommer inte heller ta onödiga risker här. Någon målfest förväntar vi oss därför inte.

Under 2,5 mål spelas till dubbla såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, måndag 2/4
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: