27 april 2019 djurgården frölunda speltips shl

Speltips inför GIF Sundsvall – Djurgården 26/9: Fortsatt underskattning

Varför fortsätter oddssättarna underskatta GIF Sundsvall så oerhört? Fallet är, utan minsta tvekan, sådant när de tar emot ett småsvajigt Djurgården till Norrporten Arena.

Annons:

”Giffarna” fortsätter överraska positivt i Allsvenskan, inte bara sett till resultat utan även sättet de tar sig an matcherna; med spelglädje, skickliga utföranden med bollen och en hel del spets, framförallt i pånyttfödde Linus Hallenius.

När Brommapojkarna besöktes och besegrades med 3-1 förra veckan, betydde det den tredje vinsten på de fyra senaste matcherna. Med dessa poängtillskott har de cementerat sin plats på den övre tabellhalvan. För närvarande innehas sjundeplatsen, faktiskt precis ovanför just Djurgården.

Det är dock enbart målskillnaden som skiljer dem åt och framöver är det, för båda parter, nästan bara ett rent facit som skulle kunna räcka för en plats i topp fyra eller ännu bättre, tre, och därmed chans på Europaspel.

Givetvis är ambitionerna större i Blåränderna, som den storklubb de är och med det spelarmaterialet som finns. Stockholmarna har emellertid uppträtt alldeles för ojämnt under säsongen och då särskilt efter den bittra respassen ur Europa League-kvalet.

För att sätta denna ojämnhet i siffror, är det bara att titta på två senaste matcherna. Först blev det en 0-1-förlust hemma mot Brommapojkarna och därefter en 3-0-kross av Trelleborg – på bortaplan. Två matcher med helt olika ansikten samt utfall, mot jämstarkt motstånd.

Djurgården något svajiga

Högstanivån som DIF besitter är högre än ”Giffarnas”. Den är till och med av absolut toppstandard i Allsvenskan, likt vad som visades upp när titeljagande Hammarby städades av med 3-1 häromveckan.

Men sen finns det också dipparna och det är svårt att lita på Djurgården som favoriter, inte minst på resande fot. Nu möter de också ett kompetent och formstarkt motstånd i Sundsvall, som vunnit tre av deras fyra senaste matcher och för närvarande känns som den mer stabila parten.

Dessutom stod Sundsvall för en stark insats när lagen drabbades samman på Tele2 Arena i Stockholm under sommaren. Den matchen slutade med delad pott, 1-1.

Nu är rollerna ombytta, Sundsvall har hemmaplan och då förvånar det att bortalaget får axla ett så pass tydligt favoritskap. Skulle det snarare vara femtio-femtio, kanske?

Vi plockar Sundsvall med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om matchen skulle sluta lika – till 1,83 x insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Titanbet – Få 100% upp till 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Sundsvall +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet
Spelstopp: 19:00, onsdag 26/9
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.