17 februari 2019 malmö ff degerfors speltips svenska cupen

Speltips inför Hammarby – Malmö FF 16/5: Kan Danne få effekt direkt?

Malmö FF kommer till Stockholm med en ny huvudtränare, men utan fem nyckelspelare i matchtruppen. Hammarby IF har därmed guldläge att knipa sin åttonde vinst för säsongen.

Oddsboost: Få 10,00 på Hammarby eller 13,00 på Malmö! Läs mer om kampanjen och hämta den här. 

Det spelas bara en allsvensk match på onsdagskvällen och tur är kanske det med tanke på vad det är för match som väntar. Serieledande Hammarby får nämligen besök av det regerande mästarlaget Malmö FF, som nu kommer till matchen med en ny huvudtränare vid rodret.

Efter en månad med horribla resultat i såväl liga- som cupspel kände sig den sportsliga ledningen i Malmö FF tvungna att göra sig av med Magnus Pehrsson. Förlusten mot Trelleborgs FF i söndags blev droppen och MP, som han har kommit att kallas, fick beskedet om sitt öde på måndagen. In i hans ställe kliver Daniel Andersson, sportchef i föreningen. Han är tänkt att ratta skutan fram till sommaruppehållet.

Vanligtvis brukar tränarbyten få en ganska omedelbar positiv effekt och inte sällan är det bra för spelarna att få en ny röst i omklädningsrummet. Den uppkomna situationen lär också tvinga fram ett Malmö FF som verkligen vaknar och som tar situationen på allvar.

Men det finns tyvärr ett orosmoln på den himmelsblå himmelen. Skåningarna är rejält skadeskjutna och åker till Stockholm utan fem tongivande spelare. Fouad Bachirou, Rasmus Bengtsson, Johan Dahlin, Behrang Safari och Arnor Traustason. Samtliga hör till den ordinarie startelvan. Daniel Andersson kunde helt enkelt ha fått en bättre start på sitt nya uppdrag.

Hammarby går på full fart

Efter åtta spelade omgångar har Hammarby 22 av 24 inspelade poäng och fortsätter att gå som tåget. Det är allra främst offensiven som varit vägvinnande för Bajen, som äntligen fått fart på sitt spel och dessutom fått en tydlig utväxling på flera av de offensiva spelarna som inte alls kom till sin rätt under säsongen 2017.

Därför är det två lag med helt olika förutsättningar som gör upp på onsdagskvällen. Hammarby har gott om självförtroende, spelar för att behålla sin serieledning och har idel positiv energi kring hela klubben. Malmö FF har det väldigt motigt och får nog rimligtvis rikta in sig på att försöka bärga en poäng på bortaplan. Tele2 Arena är dessutom en välkänd mardrömsarena för Malmö FF, något som inte minst märktes i torsdags när laget förlorade cupfinalen med 3-0 på plastmattan där.

Tränarbyte eller inte, Hammarby är ett starkare lag än MFF just nu. Det går inte att blunda för.

Hammarby draw no bet spelas till 1,82 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Hammarby IF draw no bet
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 16/5
TV:    
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.