Speltips inför handbolls-EM: Sverige – Vitryssland 22/1: Svensk ödesmatch

Simon Pålsson Publicerat: 22 January 2018

För svensk del är det vinna eller försvinna i måndagskvällens drabbning med Vitryssland i handbolls-EM. Förhoppningsvis hittar Sverige tillbaka till sitt starka skytte.

Efter den något märkliga förlusten mot Frankrike senast – där Sverige bara mäktade med 17 mål på hela matchen – är det nu dags för en direkt ödesmatch för svensk del. Om den där drömmen om semifinal ska leva krävs vinst mot Vitryssland på måndagskvällen.

Under stora delar av matchen mot Frankrike, som dessvärre slutade med en ganska stor förlust och en nu prekär situation till följd av den risiga målskillnaden, spelade Sverige väldigt bra. Offensivt var det frejdigt inledningsvis och vore det inte för en storspelade Gerard i det franska målet hade Sverige förmodligen gått till pausvila med många bollars ledning. Å andra sidan var skyttet direkt undermåligt från svenskt håll, varpå många av räddningarna var direkt enkla.

Dessutom kunde Sverige under stora delar av matchen visa prov på ett starkt försvars- och målvaktsspel. Visst, det fallerade något i slutskedet när den psykologiska aspekten av en stark fransk period och flera tekniska svenska misstag offensiv satte griller i huvudet på de svenska spelarna. Men generellt sett var matchen mot Frankrike ett bevis på den höjd som ändå finns i det här svenska laget.

Revansch är allt som räknas

Nu väntar alltså match mot Vitryssland och om Sverige ska vara en kandidat att ta sig vidare är vinst det enda som räknas här. Det är dessutom det enklaste kvarvarande motståndet i turneringen och bara av den anledning bör Sverige vinna. Dessutom har vi med oss lärdomen från inledningen av turneringen, där Sverige efter plattmatchen mot Island reste sig direkt i nästkommande match. Någonting liknande får gärna ske igen.

Sverige lär komma ut till den här med samma energi som senast och förhoppningsvis, såvida skyttet är bättre, kommer det att resultera i en svensk vinst. Den känslan har vi faktiskt ganska starkt. Om Sverige hittar tillbaka till spelet mot Serbien och Kroatien kommer det att bli en enkel vinst här.

Dessvärre är spelbolagen inne på samma spår, varpå ett spel på Sverige är helt uteslutet. Handikapplinan är också väldigt högt och med tanke på att vitryssarna inte har mycket att spela för, inte minst i händelse av underläge i slutskedet, är det inte helt lätt att veta hur de kommer att agera. Således blir slutresultatet och segermarginalen väldigt svår att förutspå.

Vårt spel blir istället inriktat på den första halvleken där vi tror att Vitryssland underskattas något. Hur övertygade (och hoppfulla) vi än må vara att Sverige vinner den här matchen har vi svårt att se hur ledningen ska kunna vara större än tre bollar i paus. Vitryssarna har gjort flera starka defensiva insatser i turneringen och kommer inte att lägga sig ner för att dö.

Vitryssland +3,5 (första halvlek) spelas till 1,90 gånger insatsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Vitryssland +3,5 (första halvlek)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:   Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:30, måndag 22/1
TV:   tvtre logo
Stream:   viaplay logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: