Speltips inför Helsingborgs IF – AFC Eskilstuna 24/4: Kraftfullt hemmalag

Simon Pålsson Publicerat: 22 April 2018

Hemma på Olympia har Helsingborgs IF visat sig som ett starkt hemmalag under lång tid och så verkar även vara fallet år 2018. Det kommer säkerligen AFC Eskilstuna få svårt att hantera på tisdagskvällen.

I en liten skugga av Allsvenskan fortsätter Superettan i full fart och det går inte att blunda för att den här serien också känns väldigt het i år. Det finns många duktiga lag som nu knackar på dörren till svensk fotbolls finrum.

Ett sådant lag är Helsingborgs IF, som har öppnat säsongen väldigt starkt med två raka segrar. Inför säsongen har skåningarna valt att rusta upp laget ordentligt och det är tydligt att klubben gör en ordentlig satsning för att återvända till den allsvenska fotbollen. Det hela kulminerar till sommaren när Andreas Granqvist vänder hem från Europa för att ta över som lagkapten och mittbackskung i försvarslinjen.

Två matcher in i säsongen står Helsingborgs IF hur som helst på två vinster och vad som är mer imponerande är sättet laget har plockat dessa vinster på. Det är ett övertygande spel som ligger bakom dessa sex poäng och även om det ser lite halvdarrigt ut bakåt i sekvenser finns det en oerhörd spets här. Det kommer AFC Eskilstuna få känna på.

Ett hemmastarkt HIF

AFC Eskilstuna, som förra säsongen åkte ur Allsvenskan efter att ha varit en slagpåse under stora delar av säsongen, har ändrat om en hel del i spelartruppen inför det här året och det märks. På försäsongen hade laget svårt att få fason på det offensiva spelet och efter två raka målnollor i inledningen av Superettan var känslan att laget var illa ut. Dock lyckades AFC Eskilstuna sprattla till med 4-0 hemma mot jumbon IFK Värnamo senast, något som säkerligen gav välbehövligt självförtroende.

Å andra sidan var det mot ett betydligt enklare motstånd än vad som väntar på tisdagskvällen, när ett Helsingborgs IF med tre poäng alltså väntar på bortaplan. Hemma på Olympia har HIF alltid varit starka och i årets hittills enda ligamatch på hemmaplan körde laget över Östers IF rent spelmässigt. Det bådar med andra ord inte gott för AFC Eskilstuna.

Här litar vi på att skåningarna gör jobbet.

Helsingborgs IF -1 (asian handicap) spelas till 1,98 gånger såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Helsingborgs IF -1 (asian handicap)
Odds:  1,98 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Unik: 200% upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 24/4
TV:    cmorefotboll logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.