Speltips inför Houston Dynamo – New York City FC 26/5: Nattmacka från MLS

Simon Pålsson Publicerat: 24 May 2018

New York City FC är med i toppstriden i Major League Soccer, men behöver en vinst borta mot Houston Dynamo natten till lördag svensk tid för att inte tappa mark.

Natten till lördag svensk tid är det dags för ännu en i raden av intressanta matcher från fotbollen på amerikansk mark och som vanligt går det att hitta matcher med svenska inslag. Topplaget New York City, med bland annat Anton Tinnerholm i laget, tar sig då an Houston Dynamo.

På förhand är det här en historia med alla förutsättningar att bli underhållande. Om du inte har någonting att göra natten till lördag vore det inte dumt att ratta in din dator eller surfplatta på Eurosport Player för att följa matchen.

Det här är nämligen två lag som båda hör till de målrikaste lagen i hela ligan. 25 gjorda mål på 12 matcher för New York City ger trots allt ett snitt på över 2 mål per match. Houston Dynamo ligger dessutom på ännu högre snitt med sin 23 mål på 10 matcher. För den som gillar mål är det här lovande statistik.

Alltid offensiva på hemmaplan

Medan New York City har hakat på i toppen av tabellen med en stark poängskörd har det sett aningen tyngre ut för Houston Dynamo, vars poängsnitt på 1,5 poäng per match är en halv poäng sämre än det som New York City kan visa upp.

Vad som däremot imponerar är lagets spel på hemmaplan, där det inte sällan blir rena målfester. På fem hemmamatcher under säsongen har laget gjort hela 13 mål. Det är givet att det är där merparten av poängen ska tas.

New York City är visserligen väldigt ojämna och har en tendens att göra svaga insatser på bortaplan, någonting som är vanligt i MLS med de enorma avstånden som lagen måste resa mellan matcherna. Å andra sidan är det nästan alltid målgaranti när laget spelar och nu står de på nio raka matcher i vilka vi fått se minst tre mål.

Den trenden tror vi håller i sig. Över 3 mål (asian handicap) spelas till 1,88 gånger såsen hos William Hill. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt tre mål.

  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 3 mål (asian handicap)
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  WilliamHill (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  03:00, lördag 26/5
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.