Speltips inför Hyeon Chung – Roger Federer 26/1: Semifinal väntar

Simon Pålsson Publicerat: 24 January 2018

Hyeon Chung har varit turneringens största utropstecken och har nu möjligheten att nå sin första Grand Slam-final om sydkoreanen skulle slå Roger Federer på fredagsförmiddagen.

Då är det äntligen dags för semifinal i Australian Open och på den här halvan väntar knappast den semifinal vi hade trott på förhand. Alexander Zverev, Stan Wawrinka eller Novak Djokovic? Nej, Roger Federer kommer att få möta sydkoreanen Hyeon Chung.

Lovorden har såklart haglat över den unga tennistalangen, som alldeles uppenbart tänkt ta den här säsongen med storm. Han har varit lovande i flera år nu, men aldrig känts mogen att på allvar utmana. Tidigare har han som max gått till andra omgången i en Grand Slam och nu är han med i en semifinal. Helt otroligt.

Är det någon turnering du ska göra det i är det dock Australian Open, som har den lite unika egenskapen att det är tennissäsongens första riktiga turnering. Det gör ofta att vi får se en del skrällar, men det här året har som sagt varit helt otroligt. På sin väg fram till semifinalen har Hyeon Chung slagit ut spelare som Daniil Medveded, båda (!) bröderna Zverev och Novak Djokovic. Då förtjänar man minsann att ta sig till semifinal.

Roger Federer ser stabil ut

Nu väntar dock den förmodat tuffaste utmaningen hittills. Den evigt unge Roger Federer har varit magnifik även i den här turneringen och även fall det syns en viss ringrostighet – konstigt vore väl annars – så är schweizaren lika stabil som går att förvänta av honom.

Med över 80% vunna poäng i sin förstaserve och en effektiv andraserve till det är han lika svårslagen som vanligt, även fall han blivit breakad en del. Det ska dock sägas att han också varit mycket stark i mottagandet av servar – precis som alltid. Det är väl egentligen där båda spelarna har sin styrka, i den ständiga förmågan att kunna bryta varandra.

Roger Federer spelar hur som helst sin 43:e semifinal i en Grand Slam, medan Hyeon Chung spelar sin första. Rutinen kommer att spela roll och någon gång måste resan ta slut för sydkoreanen. Vi tror på Roger Federer här, men vi tror också på en match med en del breaks åt båda håll. Även fall det skulle bli fyra set tror vi på relativt korta sådana, baserat på spelarnas spelstil.

Under 37,5 game spelas till 1,80 gånger krämen hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Få upp till 500 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 37,5 game
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Expekt (500% – 500 kr)
Spelstopp:  09:30, fredag 26/1
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: