Speltips inför IFK Göteborg – BK Häcken 28/4: 031-derby

Simon Pålsson Publicerat: 24 April 2018

BK Häcken tar sig över bron för att spela mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi och här har gästerna väldigt bra slagläge, men i våra ögon är det mest intressanta spelet ändå ett på målmarknaden.

Den enda allsvenska matchen på lördagen avgörs på västkusten, där det är dags för 031-derby mellan två lag från Göteborg. IFK Göteborg står som värd för det som är årets första tävlingsderby här i Göteborg och på förhand känns det som en kittlande historia när BK Häcken gästar.

Historiskt råder det ingen som helst tvekan om att det är Blåvitt som varit hela stans stora maktfaktor, men på senare år har den uppfattningen fått sig en rejäl utmanare. BK Häcken har nämligen fortsatt ta steg i sin utveckling och är nu en seriös kandidat till att vara med och slåss om guldet hela vägen in i mål. Riktigt där går inte att säga att IFK Göteborg är den här säsongen.

Det märks inte minst på lagets prestationer så här långt, som varit lite upp och ner, men där det bestående intrycket är att laget har en hel del kvar att jobba på innan det går att beteckna det här som färdigt och redo att utmana på allvar. Å andra sidan är IFK Göteborg relativt svårslagna fortfarande, åtminstone på hemmaplan där det finns ett bra tryck och en tro på sig själva trots allt.

Ett riktigt bra odds

BK Häcken har under Mikael Stahre och nu Andreas Alm försökt lägga sig an med en mer defensiv approach till den tidigare så sprudlande defensiven, men det har inte burit frukt hela vägen. Fortfarande läcker det en del bakåt och i våra ögon beror det primärt på att det i backlinjen spelar aningen för svaga spelare. Det är ett lag som är enormt viktat framåt.

Det ser vi inte minst på matcherna i år, då laget faktiskt släpper in en hel del mål, samtidigt som målproduktionen framåt inte riktigt tagit fart än. Borta mot IFK Göteborg tar vi för givet att gästerna försöker jaga vinsten – det är trots allt ett bra slagläge för BK Häcken – men hemmalaget kommer absolut inte lägga sig ner och dö. Faktum är att de är relativt tunga och svåra att stå emot på Gamla Ullevi.

Båda lagen har visat prov på lite darrigt försvar, men kommer allra främst lägga sig an med en relativt offensiv approach här.

Båda lagen göra mål spelas därför till 1,88 gånger såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Unik: 200% upp till 1000 kronor bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 28/4
TV:    cmorefotboll logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.