9 september 2018 Juan Martin Del Potro Novak Djokovic speltips US Open final

Speltips inför Juan Martin Del Potro – Novak Djokovic 9/9: Final i US Open

Det finns högt ställda förväntningar på söndagens final i US Open mellan Juan Martin Del Potro och Novak Djokovic.

Annons:

Inför turneringen klev Juan Martin Del Potro och Novak Djokovic in som seedade nummer sex respektive nummer tre i US Open, men trots det är det alltså dessa två herrar som gör upp om denna åtråvärda Grand Slam-titel.

Om vi ser till de två veckorna i New York är det också fullt logiskt, rättvist och därmed tillfredsställande att så är fallet. Båda spelarna har verkligen förtjänat att vara här och det som nu väntar kan mycket väl vara en klassisk final mellan två spelare av yttersta klass. Det som bådar gott är att argentinaren ser ut att vara i fysiskt bra slag och då är det få som orkar stoppa honom.

Faktum är att det här är 19:e gången som spelarna drabbar samman och statistiken viktar enormt åt serbens håll så här långt. Novak Djokovic har hela 14-4 i inbördes möten och har gått från klarhet till klarhet i mötena med argentinaren. Nu ska sägas att en stor del av förklaringen ligger i att Juan Martin Del Potro haft stora skadeproblem. Dessutom är bara fyra av matcherna från 2016 och framåt, där mötet i Rio 2016 sannerligen går till historien som en minnesvärda match, 2-0 (7-6, 7-6) till argentinaren.

Ingen kommer att ge sig enkelt

Så här långt i US Open har Juan Martin Del Potro samlat på sig ett par tunga skalper, där insatserna mot John Isner och Rafael Nadal i kvarts- och semifinal sticker ut ordentligt. Det ska sägas att Rafa Nadal fick dra sig ur matchen efter två set, men fram tills dess hade argentinaren spelat fantastisk tennis. Servandet fungerar väldigt bra och baslinjespelet ger sköna vibbar av hans bästa dagar i karriären.

Novak Djokovic har sett precis så ruskigt effektiv ut som egentligen bara han kan, eller ja, han och några till i världshistorien. Spelschemat har å andra sidan varit anmärkningsvärt enkelt där semifinalen spelades mot Kei Nishikori. Det går att säga mycket, men det är en match som serben ska vinna.

Här är känslan att två formtoppade spelare kommer att ge varandra en ordentlig match och ingen av de båda tänker lägga sig enkelt här.

Över 39,5 game spelas därför till 1,81 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 39,5 game
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  22:00, söndag 9/9
TV: 
Stream: