14 maj 2018 Kanada Lettland speltips ISHOCKEY VM

Speltips inför Kanada – Lettland 14/5: Revansch krävs

Kanada har alla förutsättningar att gå långt i den här turneringen, men snubblar en del i gruppspelet. Blir Lettland nästa lag som stretar emot bra mot kanadensarna i ishockey-VM?

Kanada är aningen skakat efter lördagens stora käftsmäll mot Finland – ett lag som bara dagarna innan förlorade mot värdnationen Danmark. Trots favoritskap på förhand och en spelartrupp som håller en helt annan nivå sett till potentiell höjd blev det förlust med hela 5-1 mot finnarna.

Visst, än är det ingen fara för Kanada, som fortfarande går mot avancemang och som kommer att hamna högt upp i gruppens tabell. Å andra sidan oroar det en aning att spelet alldeles uppenbart inte är på plats och att laget fortsätter att ha det tungt mot turneringens lite starkare lag. Förlust mot både USA och Finland indikerar ändå någon form av systemfel.

Samtidigt är det först i slutspelet det gäller på allvar och där kan vi mycket väl få se ett kanadensiskt landslag som verkligen växlar upp. Det kan vara för sent om laget skulle halka ner ytterligare i grupptabellen, då det kan vänta ett mycket tungt motstånd direkt i slutspelet. Hur som helst är risken nog stor att Lettland får sota för den svaga insatsen mot Finland, då kanadensarna rimligtvis bör vara revanschsugna.

Lettland ska inte underskattas

Inför turneringen var det många som rättmätigen räknade in Lettland till slagpåsarna i gruppen och det går att förstå. Det är visserligen en nation som håller ishockey väldigt högt, men historiskt sett har letterna oerhört svårt att sätta emot någonting mot de riktigt tunga elefanterna.

Vad som imponerar är dock hur Lettland alldeles uppenbart tagit steg i sin utveckling och nu har goda förutsättningar att vinna mot nationer som trots allt är inom räckhåll, men som är någon nivå över. Senast blev det vinst mot Tyskland med 3-1 och dessförinnan även vinst mot Norge, 3-2. Märk väl att laget också förlorade mot USA först i förlängning. Bevisligen går det att göra hyfsade resultat även om man heter Lettland.

Därför ska Lettland inte underskattas och Kanada får förmodligen tufft att explodera målmässigt. Å andra sidan förväntar vi oss en bättre insats än senast, även fall letterna troligen stretar emot bra.

Lettland +4,5 spelas till 1,74 gånger pengarna hos Unibet. Om det går att ta en match mot USA till förlängning ska det gå att hålla förlustsiffrorna mot Kanada nere till max fyra mål.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Lettland +4,5
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, måndag 14/5
TV:   
Stream:   
Läs mer: Speltips under Ishockey-VM 2018 hittar ni här

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: