17 oktober 2018 björklöven karlskrona speltips hockeyallsvenskan

Speltips inför Karlskrona – Timrå 25/3: Orimlig oddssättning

Timrå IK åker ner till Karlskrona för ett tufft SHL-playoff mot Karlskrona HK. Här gäller det att vara på tårna redan i det första mötet i den förmodat långa matchserien.

Äntligen ska det avgöras på riktigt i kvalet till SHL den här våren. Det topprankade laget från Hockeyallsvenskan, Timrå, tar sig an det sämst rankade laget från SHL, Karlskrona. Sju matcher väntar och på förhand håller många det öppet.

Historiskt har det visat sig att steget mellan serierna trots allt är ganska stort, även fall Timrå i det här fallet varit en vinnande lag rakt igenom hela säsongen samtidigt som Karlskrona radat upp förluster och poängtapp konsekvent sen säsongsstarten. Men just det här året, just den här gången, då känns det nog lite annorlunda.

Försiktigt hävdar vi att Timrå är favoriter till att ta sig uppåt, trots att det kan hända mycket i en så direkt avgörande matchserie. Under egentligen hela säsongen har Timrå sett extremt starka ut och det som imponerar mest är deras bredd. Det har visat sig att laget är starka även utan enstaka nyckelspelare och att tryggheten i lagets grundspel är så pass stor att det räcker för att vinna. Tänk också på att Timrå kommer till det här SHL-kvalet efter en hockeyallsvensk final mot Leksand där de alltså gick helt rent. Det säger någonting.

Här passar vi på direkt

Om det blir som vi tror kommer Timrå så sakteliga ta större plats i spelbolagens och allmänhetens medvetande i den här matchserien, något som lär påverka värderingen av favoritskap i framtida möten. Men inför det första mötet håller spelbolagen fortfarande Karlskrona som tydliga favoriter, inte minst på hemmaplan. Det tror vi som sagt är fel.

Snarare ser vi det som att Timrå – som trots allt hållit igång längre med väldigt viktiga matcher och som verkligen har ångan uppe – har ett fantastiskt utgångsläge inför match ett här. Att åka till Karlskrona som outsider i mångas ögon gör att laget kan slå lite skönt ur underläge och vi räknar iskallt med att Timrå gärna ser till att vinna redan första matchen för att ge sig själva en gynnsam position inför fortsättningen i matchserien.

Här tänker vi faktiskt inte krångla till det, utan tror på skrällen i första mötet.

Timrå IK draw no bet spelas till fina 2,50 gånger krämen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – 100 kronor omsättningsfritt för dig!

Speltips:

Speltips:  Timrå IK draw no bet
Odds:  2,50 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (100 kronor omsättningsfritt)
Spelstopp:  18:30, söndag 25/3
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 49%
X: 24%
2: 31%
Över 4,5 mål: 59%
Under 4,5 mål: 49%