Speltips inför Kei Nishikori – Novak Djokovic 7/9: Semifinal i US Open

Simon Pålsson Publicerat: 6 September 2018

Det går att hitta väldigt fint värde inför den på förhand solklara semifinalen mellan Novak Djokovic och Kei Nishikori i årets US Open.

Annons:

Inför US Open pratades det om att det här skulle vara säsongen som någon outsider på allvar skulle kunna hota trion med Novak Djokovic, Rafael Nadal och Roger Federer om titeln. Nu är vi framme vid semifinalerna och en av de stora elefanterna har redan fallit.

Det gör att det trots allt finns lite spänning i luften inför semifinalerna, men på förhand är det snarare det andra mötet, det mellan Juan Martin Del Potro och Rafael Nadal som känns som det klart mer öppna mötet.

I den andra semifinalen – den vi fokuserar på här – får vi alltså se Novak Djokovic mot Kei Nishikori. På ena sidan ser vi en spelare som har växlat upp sedan starten på turneringen och som i ärlighetens namn går från klarhet till klarhet. För varje match i dessa tunga turneringar känns Novak Djokovic allt närmare sitt fornstora jag. Det är fantastiskt att bevittna, men det bådar inte särskilt gott för övriga tennisvärlden, nu allra närmast Kei Nishikori.

Japanen väger alldeles för lätt

Kei Nishikori trivs som bekant på hardcourt och är när han träffar bollen rätt en spelare som verkligen kan slå vilken annan spelare som helst på touren, även fall han fortfarande har problemet med riktigt tunga spelare. Det är väl egentligen därför som japanen aldrig blivit aktuell för en plats ytterst på rankingen. Det och hans något svaga spel på andra underlag vill säga.

Efter en tuff och förmodligen uttömmande kvartsfinal mot Marin Cilic är det hur som helst dags för semifinal mot Novak Djokovic, men nu känns det som att det blir pang, boom, stopp i ballongen. Det här ska bli för tufft. Det måste bli för tufft.

Känslan var att Kei Nishikori egentligen skulle ha åkt ut redan mot Marin Cilic i förra omgången, men kroaten föll snarare på eget grepp efter många missade avgörande bollar. Den här gången har japanen inte samma tur.

Novak Djokovic att vinna 3-0 ger hela 2,20 gånger krämen hos Ohmbet. Det är bra värde i det spelet.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Novak Djokovic -2,5 (set)
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet
Spelstopp:  Tidigast 22:00, fredag 7/9
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo