15 juli 2018 Kevin Anderson Novak Djokovic speltips Wimbledon final

Speltips inför Kevin Anderson – Novak Djokovic 15/7: Final i Wimbledon

Novak Djokovic är åter framme i en Grand Slam-final och möter nu sydafrikanen Kevin Anderson, som spelar sin första final i Wimbledon.

Annons:

Den mest anrika av matcher står på schemat redan klockan 15:00 på söndagseftermiddagen. Det är dags för final i Wimbledon och som vanligt är förväntningarna på väldigt höga nivåer inför matchen. Kan vi äntligen få så en gastkramande final igen?

Känslan är tyvärr att favoritskapet inför finalen är aningen för stort. Novak Djokovic har imponerat väldigt mycket under de två veckorna i Wimbledon och såg dödligt giftig ut i semifinalen mot Rafael Nadal, som på grund av tidsbrist fick spelas över två dagar. Det gamla fantastiska baslinjespelet är tillbaka, försvaret håller enormt hög nivå, returerna börjar närma sig gammal god klass och kanske allra viktigast är vinnarskallen tillbaka. Det bådar gott för serbens del.

Nu väntar Kevin Anderson, sydafrikanen som gör sin första final i Wimbledon och som tagit sig till densamma efter ett par riktigt starka insatser. I kvartsfinalen blev det en lång match mot Roger Federer, men till slut var sydafrikanen starkast. I semifinalen krävdes 50 (!) game i det avgörande setet för att skilja spelarna åt.

De långa matcherna i Wimbledon har väckt liv i den ständiga debatten om tiebreak i avgörande set. Ett huvudargument som används är att Kevin Anderson – som alltså spelade över sex timmar i sin semifinal – nu har väldigt tunga ben inför finalen. Å andra sidan fick sydafrikanen en spelfri dag i lördags när Novak Djokovic tvunget skulle spela klart sin semifinal. Hur är det rättvist i linje med tidigare nämnd argumentation?

En självklar matchinledning

Över fem set ska det inte vara något snack om att Novak Djokovic är en bättre tennisspelare än Kevin Anderson. Nu har serben dessutom visat att formen är på uppåtgående och att takterna från ett par säsonger tillbaka så sakteliga letat sig tillbaka.

Novak Djokovic har haft enorma problem med skador – främst en armbåge – under sista säsongen och har dessutom strulat en del med den mentala biten. Efter att ha vunnit allt som går att vinna (och lite till) är det självklart att det är svårt att motivera sig. Nu är hungern tillbaka och då är det få som kan stå emot honom. Kevin Anderson tillhör nog inte skaran.

Inledningsvis i matchen lär en formtoppad Kevin Anderson – killen har slagit ut världstvåan Roger Federer på hans egentliga hemmaplan för allt i världen – kliva ut med hög energi. Vi räknar med att spelarna håller hårt i sin egna servegame inledningsvis och att det tunga returspelet tar fart först senare när sviterna från tidigare matcher i turneringen blir allt tydligare.

Tiebreak i det första setet känns troligt. Det spelas till 2,00 gånger såsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Tiebreak i första set – ja
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  15:00, söndag 15/7
TV:    
Stream: