Speltips inför Luleå – Örebro 20/9: Magsjuka tvingar fram målvaktsbyte

Emil Jakobsson Publicerat: 20 September 2018

Senast lagen möttes åkte Örebro på en blytung 0-5-förlust på hemmaplan. Ny säsong, nya förutsättninger och frågan är om de kan få revansch under torsdagen på bortaplan mot Luleå Hockey?

Annons:

Ser vi till oddsen inför säsongen rankas Örebro som seriens 12:e bästa lag, precis ovanför kvalplatserna, så varje poäng är otroligt viktig för dem. Men med nyförvärv som Aaron Palushaj kan laget utan tvekan vinna mot alla lag i serien. Under premiären i lördags vann de mot bottentippade Mora med 4-2 på bortaplan men nu väntar betydligt tuffare motstånd.

Luleå rankades av spelbolagen runt plats 6-8 men i premiären i lördags såg det riktigt stelt ut inledningsvis men genom en stark andra- och tredjeperiod vände de 0-1-underläget mot Brynäs och vann med 3-1. Nyförvärvet Jack Connolly gjort en otroligt stark match där han även noterades för ett mål och en assist.

Ser vi till förra säsongen var Luleå betydligt starkare på hemmaplan där de vann 17 av 26 matcher (5:e bäst i SHL) jämfört med bortaplan där de bara vann 12 av 26 (10:e bäst i SHL). Just hemmaplansfördelen har historiskt sett spelat en stor roll mellan just Luleå och Örebro. De två lagen avslutade förra säsongen med att vinna varsinn bortamatch mot varandra men innan det hade hemmalaget vunnit hela åtta raka matcher mellan lagen.

Magsjuka tvingar fram målvaktsbyte

Örebro startade med nyförvärvet Eero Kilpeläinen i målet i premiären men på grund av magsjuka i familjen har han inte tränat med laget under veckan och Stefan Stéen får nu chansen i målet. Stéen är även han ny i Örebro efter att han inte lyckats ta förstaspaden hos Färjestad där han förra säsongen noterades för blygsamma 89,62 i räddningsprocent och ett målsnitt på 2,94.

När vi går igenom oddset ser vi ett spelvärde i den raka ettan som ger 1,83 hos Betser. Luleå såg starka ut nu senast mot Brynäs som Luleå senaste säsongerna haft riktigt svårt för. Luleå får även tillbaka Daniel Sondell samt Emil Larsson som förra säsongen var lagets bästa målskytt med 23 mål.

När vi även väger in faktorer som Luleås starka hemmaspel, trygga defensiv nu under Bulan och historiken där Örebro förlorat fem av de sex senaste matcherna uppe i Coop Norrbotten Arena känns 1,83 som ett bra värde på en rak hemmaseger.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Rak etta, Luleå vinner
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: Torsdag 20 september 19:00
TV:  cmorelivefyra logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: