Speltips inför Luleå – Skellefteå 27/9: Bra värde inför derbyt

Emil Jakobsson Publicerat: 27 September 2018

Ett av SHL:s hetaste derbyn väntar under torsdagen när Luleå Hockey tar emot Skellefteå. Kan Luleå vinna styrkta av hemmaplan eller upprepar sig historien där de gulsvarta gästerna går vinnande ur striden?

Annons:

Det finns alltid två sidor av samma mynt. Man kan till exempel välja att lyfta fram att Skellefteå vunnit samtliga tre matcher under säsongsinledningen. Eller så kan man lyfta fram att två av segrarna har varit hemma mot Rögle respektive Timrå och att två av de tre segrarna har kommit först efter förlängning.

Något som däremot talar sitt tydliga språk är Skellefteås fina historik mot just Luleå. Sedan säsongen 2015-16 har Skellefteå vunnit nio av tolv matcher mot Luleå. Uppe i Luleås hemmaborg har de dessutom vunnit hela fyra raka matcher.

Offensiven är lagets svaghet

Luleå däremot har fått en tyngre start på säsongen. De vann visserligen premiären med 3-1 mot Brynäs men efter det har två raka förluster kommit mot Örebro respektive HV71. Framförallt är det lagets offensiv som inte alls fungerat och räknar man ihop Luleås skott på mål från de två första hemmamatcher den här säsongen fick de bara ihop totalt 34 skott på mål. Nu senast borta mot HV71 började det på samma sätt med ynka 3 skott på mål efter första perioden innan Luleå började flytta fram sina positioner något.

På skadelistan finns fortfarande Patrick Cehlin och vi sätter stora frågetecken runt lagets offensiva kraft här. Förra säsongen lyckades Luleå på två hemmamatcher mot Skellefteå enbart göra ett mål och var ett av de lagen i hela SHL som gjorde minst mål och vi ser samma tendenser även den här säsongen. Laget bygger från en stabil defensiv men har allt jämnt svårt med offensiven.

Favoriter trots bortaplan – men vi väljer ett annat spel

När vi ser till oddsen är faktiskt Skellefteå knappa favoriter trots bortaplan. Vi ser lite för stor risk för ett oavgjort resultat som båda lagen skulle vara nöjda med för att våga spela den raka tvåan till 2,4 gånger pengarna och moneyline tvåan till 1,83 är ett alternativ men vi väljer ett annat spel.

Vi ser det bästa värdet på underspelet där under 4,5 mål på ordinarie speltid ger hela 1,95 hos Unibet vilket kan jämföras med 1,82 hos andra bolag. Ser vi till de båda lagens sex inledande matcher den här säsongen har fyra av de gått under 4,5 mål och förra säsongen gick tre av fyra matcher mellan lagen under 4,5 mål. Luleås målvakt Joel Lassinantti som har inlett säsongen starkt med 93,02 i räddningsprocent väntas även vara tillbaka i målet efter nyförvärvet Niklas Rubins svaga insats borta mot HV71 nu senast.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 4,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00 torsdag 27 september 2018
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: