Speltips inför Malmö FF – AIK 9/4: Allsvenskt toppmöte

Simon Pålsson Publicerat: 9 April 2018

Malmö FF och AIK spelar det som många såg som en slags allsvensk final inför säsongen. Kan måndagskvällens match leva upp till våra högt ställda förväntningar?

ODDSBOOST: Få 10,00, istället för 1,88, gånger pengarna på Malmö FF att vinna matchen. Läs mer om och hämta erbjudandet här.

Allsvenskan har onekligen rivstartat med massvis intressanta matcher under säsongens inledande omgångar. På måndagskvällen väntar ännu ett hett möte, denna gång nere i den skånska huvudstaden.

Det regerande mästarlaget Malmö FF står då som värd för mötet med AIK. Inför säsongen var experterna eniga om att detta är de två stora favoriterna till SM-guldet den här säsongen, varpå det finns en extra krydda inför matchen. Det är också två lag som kommit att bli riktiga rivaler under 2010-talet, troligtvis beroende på att båda huserat i toppen av den allsvenska tabellen i många säsonger i följd.

Det ska dock understrykas att AIK verkligen inte trivs nere i Malmö. Solnalaget har inte vunnit borta mot Malmö FF sedan 1996 (!) och har dessutom ett par riktigt tunga förluster på hemmaplan mot skåningarna de senaste säsongerna. 2013 gjorde Jiloan Hamad och Malmö FF det första allsvenska målet på Friends Arena när MFF vann med 1-0. 2014 säkrade Markus Rosenberg guldet till MFF genom att trycka in 3-2 borta mot AIK. 2017 avgjorde MFF genom mittbacken Felipe Carvalho i matchminuter 96 och vann därmed med 1-0 på samma plats. Tungt värre för AIK, alltså.

Spelbolagen underskattar lagen

Vad som kännetecknat både Malmö FF under försäsongen har varit en stabil defensiv. Det är samma kännetecken som AIK haft i ett par säsonger. Kanske är det därför spelbolagen verkar övertygade om att måndagskvällens möte mellan lagen blir målsnålt? Enligt oddsen är det nämligen vad vi ska förvänta oss.

Det är vi inte riktigt lika säkra på. Malmö FF har visserligen varit urstarka bakåt under försäsongen och har en väldigt vass målvakt i Johan Dahlin mellan stolparna. Å andra sidan är lagets bästa försvarare, Rasmus Bengtsson, inte med i måndagens match. Ett klart avbräck.

AIK å sin sida har sett darriga ut sedan Nils-Eric Johansson la av och Jesper Nyholm skadade sig. Det är tydligt att backlinjen inte är färdigbyggd än och nu väntar årets kanske tuffaste utmaning borta mot Malmö. Då kommer bortalaget få att göra ordentligt. Klarar deras backlinje verkligen det?

Samtidigt går det inte att blunda för den oerhörda offensiva kvalité som finns i båda spelartrupper. Matcherna mellan lagen brukar dessutom bli intensiva med högt tempo, något som rimligen bör tala för en hel del öppningar för offensiva spelare. Malmö FF öste på mot Elfsborg i premiären, medan AIK väntas få in Nabil Bahoui i startelvan nu. Där snackar vi spets.

Nej, här tycker vi helt klart att värdet finns på överspelet.

Över 2,5 mål ger nämligen galna 2,20 gånger såsen hos Ladbrokes.

  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, måndag 9/4
TV:   spoartkanalen logo cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: