Speltips inför Malmö FF – BK Häcken 20/5: Ångest på flera nivåer

Simon Pålsson Publicerat: 20 May 2018

Malmö FF är på intensiv jakt efter formen i den allsvenska fotbollen, men när lagets mardrömsmotståndare BK Häcken gästar Stadion i Malmö blir det nog svårt att hålla tätt.

Än återstår några matcher innan den allsvenska fotbollen går på ledighet i samband med sommarens världsmästerskap i Ryssland. Där kan vi snacka välbehövlig vila för Malmö FF, då allra främst på ett mentalt plan.

Ingen kan väl ha missat att det regerande mästarlaget – tillika 2010-talets dominanter inom svensk fotboll – floppat totalt under säsongsinledningen. Nu tog sig laget visserligen hela vägen till en final i Svenska Cupen, men där blev det storpisk mot ett formsvagt Djurgården. Samtidigt haltar laget konstant i ligaspelet och det hela gick så långt att Magnus Pehrsson fick sparken.

I senaste matchen mot Hammarby satt Daniel Andersson vid rodret och visst var det ett spelmässigt lyft? Framåt såg MFF starka ut igen och flera spelare hittade tillbaka till sin spets, någonting som bådar gott. Vad som oroar är försvarsspelet. MFF släppte in tre mål och var totalt off i många situationer, då främst på ett individuellt plan. Det framstår allt mer tydligt att spelare som Eric Larsson, Lasse Nielsen och Franz Brorsson är svåra att förena med ambitionen att vara den ledande klubben i norra Europa.

Ett totalt självklart spel

BK Häcken har en betydligt trevligare allsvenska inledning bakom sig, även fall Andreas Alm inte riktigt fått resultaten han hade hoppats på. Ett par onödiga förluster mot lag som IFK Göteborg och Brommapojkarna irriterar nog så här i efterhand. På sistone har laget dock 8-0 på två matcher, borta mot Trelleborg och hemma mot Elfsborg. Det imponerar.

Det är ingen hemlighet att Malmö FF historiskt sett har väldigt tufft för BK Häcken, då sett till den moderna historien från 2011 och framåt egentligen. Förra året förlorade laget på hemmaplan – visserligen i den avslutande betydelselösa omgången – med 2-1 och året därinnan förlorade MFF cupfinalen mot just BK Häcken. Det är sannerligen ett motstånd som skåningarna helst undviker. Nu är El Kabir dessutom tillbaka och han har en outgrundlig förmåga att alltid näta mot Malmö FF.

Tänk också på att Malmö FF återigen saknar många viktiga spelare, likt sist mot Bajen. Nu är dessutom Lasse Nielsen avstängd, varpå en skakig Franz Brorsson tros få sällskap av en betydligt mer stabil Oscar Lewicki. På det hela taget är backlinjen dock på tok för svag med Eric Larsson och Egzon Binaku som flankerar den.

Vi kan inte tänka oss annat än att båda lagen gör mål här.

Båda lagen göra mål till 1,74 hos Bethard blir spelet på söndagens möte.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 20/5
TV:   cmorefotboll logo cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.