17 februari 2019 malmö ff degerfors speltips svenska cupen

Speltips inför Malmö FF – IFK Göteborg 7/5: Klassikermöte

Hörnmarknaden är av stort intresse inför måndagens klassikermöte i Allsvenskan. Då är det Malmö FF som står värd för matchen mot IFK Göteborg, en historisk antagonist inom svensk fotboll.

Måndagen blir en riktigt trevlig allsvensk kväll med flera väldigt intressanta matcher. Den match som på förhand sticker ut lite extra spelas nere i Malmö, där det regerande mästarlaget Malmö FF tar emot antagonisten IFK Göteborg. Svensk fotbolls två största föreningar, då mätt i meriter, gör upp i ett prestigefyllt möte.

Det här är också den första allsvenska matchen som spelas mellan lagen sedan Søren Rieks valde att lämna IFK Göteborg för Malmö FF som bosman. Det är en spelare som oundvikligen kommer att hamna i fokus här och som på något sätt lär spela en huvudroll. På förhand är det visserligen oklart om han får starta matchen, även fall han är tillbaka i full träning efter ryggskadan han ådrog sig senast mot Djurgården på hemmaplan.

Malmö FF har efter en svag säsongsinledning inte utrymme för fler poängtapp, utan behöver tre pinnar i denna match. Därför räknar vi iskallt med ett hemmalaget som mönstrar bästa lag och som verkligen går in till 110% för att dels föra den här matchen, men framför allt vinna den. Detta trots att laget spelar cupfinal så tidigt som på torsdag denna vecka, med bara två vilodagar emellan efter den här matchen.

Ett hörnspel känns givet

Under de senaste fem säsongerna har Malmö FF som bekant dominerat svensk fotboll och en stor anledning till lagets framgångar är spelet på hemmaplan. På Stadion i Malmö är skåningarna oerhört svårslagna, mycket beroende på sättet de spelar fotboll på där. Det är full fart framåt och motståndarna trycks oundvikligen ner i skorna.

I år har Malmö FF dessutom tillämpat ett spel med mer fokus på kantspel, något som lär bli ännu viktigare mot en trebackslinje (läs: fembackslinje) som IFK Göteborg ställer upp med. Då är det tight i mitten och Malmö FF tvingas ut mot kanterna ännu mer. Traditionellt sett skapar MFF alltid mycket hörnor, speciellt på hemmaplan, men med dessa nya förutsättningar borde hörnspelet vara ännu mer givet. Det är allmänt känt att kantspel leder till fler hörnor när inlägg antingen blockas eller nickas ut av motståndarna.

Därtill är IFK Göteborg ett lag som spelar med två wingsbacks, som troligen är så laget tänkt skapa chanser nere i Malmö. Speciellt på högerflanken stormar en viss Emil Salomonsson fram och där skapas många inläggsituationer. Vi räknar med att Blåvitt tänkt skapa chanser den vägen, om inte på rena omställningar.

Hur som helst finns det mycket som talar för hörnor här. MFF behöver jaga mål, Blåvitt lär ligga ganska lågt, MFF prioriterar kantspel och Blåvitt är starkast längst kanterna. Dessutom är båda lagen benägna att skapa mycket hörnor.

Över 10,5 hörnor spelas därför till 2,10 gånger såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 10,5 hörnor
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 7/5
TV:     
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.