Speltips inför Malmö FF – Östersunds FK 14/7: Fortsätter trenden?

Simon Pålsson Publicerat: 12 July 2018

Malmö FF har 7-0 i målskillnad på två matcher under sin nye huvudtränare Uwe Rösler och jagar tre nya poäng i lördagens möte med Östersunds FK.

Annons:

Uwe Rösler har sannerligen fått en stark start på sin nya karriär som huvudtränare för Malmö FF. Efter en horribel inledning på den allsvenska säsongen tvingades den sportsliga ledningen till det drastiska beslutet att göra sig av med Magnus Pehrsson – en tränare som alltså tog guld med föreningen så sent som förra säsongen – för att få till en nytändning.

Det blev den östtyske tränaren Uwe Rösler – bland annat känd för sin gedigna spelarkarriär – som tog över och redan nu går att se hur han fått effekt på laget. Med en högre frenesi, tydligare direkhet och helt annan attityd har Malmö FF sett bra ut sedan den allsvenska omstarten.

Efter två spelade tävlingsmatcher står Uwe Rösler på två vinster och totalt 7-0 i målskillnad. 4-0 borta mot IK Sirius var en skön start och 3-0 borta mot Drita FC från Kosovo i kvalet till Champions League några dagar senare var nog inte mycket värre för själen. Nu väntar den första riktigt tuffa utmaningen när Östersunds FK gästar Stadion nere i Malmö.

En öppen matchbild att vänta

Östersunds FK såg också starka ut i sin allsvenska omstart, då laget spelade borta mot serieledande Hammarby. Trots tuffa förutsättningar med ny tränare vid rodret – Graham Potter har som bekant lämnat klubben för att prova lyckan i Swansea City – och ett par nyckelspelare borta kunde jämtlänningarna alltså bärga tre poäng.

Saman Ghoddos, som mest troligt lämnar för någon rikare klubb inom den närmsta tiden, fanns med i truppen och gjorde segermålet då. Nu spekulerades det återigen att anfallaren inte ska vara med då han är i förhandlingar med andra klubbar, men än så länge är ingenting bekräftat och förhoppningar är att den iranske landslagsmannen ska finnas med på Stadion klockan 18:00 på lördagen.

Hur som helst är det två lag med lite vind i sina segel som möts här och vi förväntar oss därmed en offensivt präglad match. Malmö FF spelar någon slags variant av 3-5-2 eller 5-3-2 med sin nye tränare, vilket kan tolkas som att de premierar kontroll just nu. Å andra sidan är Östersunds FK så skickliga att de lär hitta ytor mot ett Malmö FF som måste gå för segern.

Om MFF skulle ta ledningen lär de inte heller kliva lika högt, utan kan möjligen bjuda in Östersunds FK till en del bollinnehav. Det är bara en av flera anledningar till att hörnspelet på bortalaget känns väldigt bra.

Tänk också på att ÖFK är det lag i Allsvenskan 2018 som har skapat allra flest hörnor och dessutom har högst hörnsnitt per match. Lägg där till att Östersunds FK är det näst bästa bortalaget i hela serien så finns det ingen anledning att räkna bort laget här.

Östersunds FK över 3,5 hörnor spelas till 1,69 gånger pengarna hos Unibet.

Märk väl att lagens respektive nyförvärv inte är spelklara innan söndag den 15 juli och därmed inte finns med i den här matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kronor!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Östersunds FK över 3,5 hörnor
Odds:  1,69 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:00, lördag 14/7
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.