7 juni 2018 Dominic ThiemMarco Cecchinato speltips Franska Öppna

Speltips inför Marco Cecchinato – Dominic Thiem 8/6 (uppskjuten): Skrällvarning

Marco Cecchinato har gått från klarhet till klarhet i Paris under två veckor och nu blir det verkligen skarpt läge för italienaren. På torsdagen möter han Dominic Thiem.

Marco Cecchinato är sannerligen det stora utropstecknet i Franska Öppna och ingen kan ha undgått att charmas av den italienska grusspecialisten. Trots att vi inte trodde på honom mot Novak Djokovic såg han till att steppa upp ordentligt mot en av världens bästa spelare.

3-1 i set mot serben var ett styrkebesked som heter duga. Det som imponerar än mer är att italienaren hade 2-0 i set och var på väg att tappa till 2-2, men ändå hade den mentala styrkan att vinna tiebreak i fjärde set. Det är där världsspelarna brukar ha edge och vara så mycket bättre än lägre rankade spelare, men det skrämde minsann inte Marco Cecchinato.

Med tanke på att han inför turneringen var rankad 72 i världen kan vi räkna med en rejäl klättring av Marco Cecchinato på rankingen efter Franska Öppna, men frågan är om showen är över? Nu väntar Dominic Thiem. En bra grusspelare med bra form, gott självförtroende och en jäkla hunger att nå en final i Franska Öppna. Samtidigt ärMarco Cecchinato i ett sjukt bra slag och kan skrälla mot vem som helst.

Ingen spelare ger sig lätt

Dominic Thiem har nu en sällan skådad möjlighet att ta sig hela vägen fram till en final i en Grand Slam-turnering och den möjligheten tänker österrikaren inte bränna. Märk väl att det förmodligen är Rafael Nadal som väntar i finalen, varpå chanserna att vinna lär vara ganska begränsade väl där, men att överhuvudtaget röra sig i sådana sammanhang är en riktig fjäder i hatten. Dominic Thiem är en av tourens unga, lovande spelare med ambitionen att ta över manteln i framtiden och då vore en final i Franska Öppna ett bra steg på vägen.

Marco Cecchinato har dock visat sig svårslagen och vad som än händer kan vi inte se ett scenario där han inte bjuder upp till match. Gruset passar honom alldeles utmärkt och självförtroendet bör rimligen vara på topp. Med en vilodag i benen lär det heller inte finnas några fysiska hinder i mötet med Dominic Thiem.

Spelbolagen håller Dominic Thiem som farligt stor favorit, men vi riktar ändå in oss på ett annat spel. Över 31,5 game spelas till 1,85 gånger pengarna hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 31,5 game
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 13:00, fredag 8/6
TV:   
Stream: