27 januari 2019 novak djokovic rafa nadal speltips australian open

Speltips inför Marco Cecchinato – Novak Djokovic 5/6: Solklar favorit

Marco Cecchinato tar sig an en minst sagt svårspelad motståndare i kvartsfinalen av Franska Öppna. På andra sidan nätet står Novak Djokovic och här är favoritskapet enormt tydligt på förhand.

Novak Djokovic smyger sakta men säkert tillbaka mot forna höjder i sitt spel och även om serben inte är samma självklara auktoritet på tennisbanan längre är han oerhört tuff att möta. Det har inte minst märkts under de fyra inledande omgångarna av Franska Öppna.

Nu väntar hur som helst kvartsfinal och inte heller nu ställs serben mot ett motstånd som skrämmer livet av honom. Fyra matcher in i turneringen har han spelat mot Fernando Verdasco, Roberto Bautista Agut, Jaume Antoni Munar Clar och Robertio Dutra Da Silva. Säg vad ni vill, men det är spelare som Novak Djokovic ska slå alla dagar i veckan. Minst.

Nu väntar ett motstånd som egentligen hör hemma på ungefär samma nivå som tidigare spelare, men som troligen är sämre än både Fernando Verdasco och Robert Bautista Agut. Därför vore det märkligt att inte hålla Novak Djokovic som solklar favorit.

Överskatta inte gruset

Marco Cecchinato är en italiensk spelare som närmast uteslutande spelar på grus och som pressar sin tennissäsong på grus så långt det bara går. Detta bland annat genom att spela på Challenger-touren, även fall han egentligen är bra nog för att spela från ATP-turneringar. Det är ett intressant upplägg.

Det gör att han skördar en hel del framgångar på just grus och på så vis är det relativt klokt att ha specialiserat sig så tydligt. I år tog han dessutom sin första ATP-titel, just på grus. Det var i Budapest för ett par veckor sedan.

Men hur specialiserad Marco Cecchinato än må vara på grus ska vi inte överskatta underlagets betydelse här. Novak Djokovic är på alla sätt en bättre tennisspelare och när serben dessutom fått upp ångan kan vi inte se hur Marco Cecchinato ska kunna störa. Novak Djokovic bör ta det här enkelt.

Novak Djokovic 3-0 (eller -2,5 set) spelas till 1,74 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Novak Djokovic -2,5 set
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 14:00, tisdag 5/6
TV:   
Stream: