9 september 2018 Juan Martin Del Potro Novak Djokovic speltips US Open final

Speltips inför Marin Cilic – Juan Martin Del Potro 6/6: Vinnare lokaliserad

Marin Cilic darrade ordentligt mot Fabio Fognini i förra omgången och om kroaten inte ska blåsa av banan i kvartsfinalen mot Juan Martin Del Potro behöver han verkligen höja sig ett par snäpp.

Franska Öppna drar ihop sig på allvar och på onsdagen fortsätter kvartsfinalerna. Med fyra matcher i benen tar sig Juan Martin Del Potro an kroaten Marin Cilic. Det här kan verkligen bli en kanonmatch.

Marin Cilic har på det stora hela imponerat under den första veckan av turneringen, med fyra raka vinster och en hel del övertygande set. Men kroaten har också slarvat – sin vana trogen – lite i onödan. Tappat set mot Hubert Hurkacz imponerar inte. Att dessutom närmast tappa 2-0-ledning mot Fabio Fognini senast är inte heller någonting som skrämmer framtida motståndare direkt. Det finns fortfarande saker att jobba på vad gäller jämnheten i spelet för Marin Cilic, den saken är säker.

Nu väntar ett av kroatens absoluta mardrömsmotstånd i kvartsfinalen. Det är ett par snäpp upp i svårighetsgrad och då finns det inte plats för slarvet han visat upp i perioder under de fyra första omgångarna. Mot argentinaren Juan Martin Del Potro har Marin Cilic bara två vinster på tolv försök. Det är väldigt talande siffror. Senast han vann? 2011.

Ett givet vinnarspel

Den inbördes statistiken är såklart den första saken som talar för Juan Martin Del Potro här. Men det finns mer att ta fasta på. Under sina fyra inledande matcher har Juan Martin Del Potro sannerligen imponerat, med fyra totalt överlägsna vinster och en serve som verkligen fungerar. Han ser ut att ha det där härliga flytet i spelet som i stunder gör att han kan utmana precis vem som helst i hela världen.

Om vi bara ser till namnen är frågan om Juan Martin Del Potro inte spelat mot bättre spelare än Marin Cilic också, men ändå imponerat mer. Lägg till den inbördes statistiken och det faktum att Marin Cilic såg väldigt darrig ut under två set mot Fabio Fognini så är det inte konstigt att förstå varför argentinaren ses som favorit här.

I våra ögon är det helt rätt och vi hakar på det tåget.

Det raka spelet på Juan Martin Del Potro spelas till 1,59 gånger såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Juan Martin Del Potro vinner
Odds:  1,59 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 15:15, onsdag 6/6
TV:   
Stream: