5 september 2018 Marin Cilic Kei Nishikori speltips US Open

Speltips inför Marin Cilic – Kei Nishikori 5/9: Återigen US Open

Det är fullt fokus som gäller när det nu är dags för US Open-kvartsfinal mellan Marin Cilic och Kei Nishikori på andra sidan Atlanten.

Annons:

Två väldigt jämna spelare kommer att göra upp i den ena kvartsfinalen i US Open och det gör att matchen såklart är svår att förutspå på förhand. Marin Cilic och Kei Nishikori har dessutom inbördes statistik som tenderar just hur jämna de är, med 8-6-ledning för japanen så här långt.

Det här blir första gången som spelarna möter varandra på hardcourt sedan ATP London för två säsonger sedan. Då vann Marin Cilic med 2-1 efter en svängig historia. Med det sagt ska sägas att båda spelarna trivs allra bäst på hardcourt, men att Kei Nishikori vunnit de båda grusmatcherna och Marin Cilic vunnit gräsmatchen. På hardcourt är det med andra ord nästan helt jämnt.

Hur som helst finns det mycket som indikerar att det här är två jämna spelare, trots att det är två olika spelartyper. Vi har å ena sidan den hårt slående, fantastiskt servande och stark baslinjespelande Marin Cilic. Å andra sidan har vi en ettrig, rörlig och väldigt stark defensiv spelare i Kei Nishikori. Det bör kunna tala för en hel del intressanta slagdueller.

Ett specialspel till överodds

Spelbolagen är inne på samma spår som oss och tror på en jämn historia med Marin Cilic som knapp favorit. Känslan är att kroaten med sin tyngd har lite mer att vinna så här sent i turneringar och med tanke på att formen också varit god bör han ha ett bra slagläge här.

Å andra sidan har Kei Nishikori nu en fantastisk möjlighet att nå en Grand Slam-semifinal igen och den vill japanen ta. Han trivs väldigt bra i US Open, även fall han förlorade finalen där 2014 mot just Marin Cilic. Så här långt har han haft turen att ha ett relativt enkelt spelschema, men har sett beslutsam ut i sina matcher. Formen är på uppåtgående och det är minsann inte rätt läge att möte Kei Nishikori nu.

Visst, Marin Cilic är en stark servare och Kei Nishikori är sin längd till trots väldigt bra i egen serve. Med det sagt tror vi på en match som svänger mycket, som det brukar när de båda spelarna mot varandra. Vi har faktiskt bara fått se tiebreak i två av de tio senaste matcherna mellan spelarna, varpå spelbolagens oddssättning inför matchen är högst märklig.

Att det INTE ska bli tiebreak spelas till hela 4,10 gånger pengarna hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Tiebreak – nej
Odds:  4,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  Tidigast 18:00, onsdag 5/9
TV:   
Stream: