Speltips inför Marin Cilic – Roger Federer 28/1: Final i Australian Open

Simon Pålsson Publicerat: 28 January 2018

Efter två härliga tennisveckor är det äntligen dags för Australian Opens finalmatch. Roger Federer går in som klar favorit i mötet med kroaten Marin Cilic.

Australian Open är framme vid sin final även på herrsidan. Söndagen kan inledas på allra bästa sätt med en spännande tennismatch tidigt på förmiddagen. 09:30 är det nämligen matchstart för finalen mellan Marin Cilic och Roger Federer.

Självklart är det schweizaren som gäller som favorit här. Den så elegante Roger Federer har lyckats få en ny vår på sin karriär och ser plötsligt ruskigt het ut igen. Förra säsongen var lite av en revansch och det känns verkligen som att schweizaren bygger vidare på den. Fantastiskt.

På sin resa fram till finalen har Roger Federer gjort processen kort med samtliga motståndare. Noll tappade set och en mycket effektiv, tempoväxlande tennis som resulterat i många breaks och enkla segrar. Tomas Berdych och Richard Gaquet har varit tuffast hittills, men även där gjorde schweizaren processen kort. Uppstickaren Hyeon Chung fick storstryk i semifinalen och valde att slänga in handduken på grund av skada.

Marin Cilic orkar inte

När många storspelare underpresterat i Australian Open har kroaten Marin Cilic fortsatt på den inslagna vägen och varit mer effektiv. Mot Rafael Nadal hade han turen att spanjoren slängde in handduken, men där var han bra med i matchen. Ser vi till hans resa fram till finalen har han haft en ganska bekväm väg, men det faktum att han åter är i en Grand Slam-final imponerar såklart. Mot Roger Federer blir det dock mycket tufft.

Vår känsla är att en starkt servande kroat mycket väl kan streta emot bra inledningsvis och kanske dra ett par set långt. Väl där kan han lika gärna vinna, om det nu skulle bli tiebreak. På det hela taget får han dock tufft att diktera villkoren här, utan vi litar på att Roger Federer är den som basar över tempot och därigenom matchen.

Marin Cilic har också en tendens att stänga av när han väl känner sig slagen, ett scenario vi tror väntar i avgörande set här. Roger Federer bör vinna och oavsett hur många set det krävs tror vi att marginalen i antalet game blir tydlig.

Roger Federer -5,5 game spelas till 2,20 gånger såsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

COMEON STORTSATSAR PÅ TENNIS! Om du letar efter ett spelbolag som erbjuder bra odds på tennis är ComeOn ett saftigt alternativ. Just nu vinner du ett gratisspel om du lägger ett singelspel på 200 kronor. Klicka här för att läsa mer!

Speltips:

Speltips:  Roger Federer -5,5 game
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  09:30, söndag 28/1
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: