Speltips inför Nick Kyrgios – Robin Haase 5/7: Tydlig favorit

Simon Pålsson Publicerat: 4 July 2018

Nick Kyrgios ser pigg ut i inledningen av Wimbledon och gäller såklart som storfavorit mot Robin Haase i den andra omgången av Grand Slam-turneringen.

Annons:

Kanske är det här äntligen säsongen då Nick Kyrgios blir att räkna med på allvar? Den australienske spelaren har länge varit en av tourens absolut bästa tennisspelare sett till talangen, men mentalt har han länge haft saker att jobba på.

Baserat på hur han har spelat de senaste veckorna finns det fortfarande saker att vässa på vad gäller vinnarmentalitet och cynism. Det är ingen hemlighet att det är två extremt viktiga egenskaper hos framgångsrika tennisspelare. Det gäller alltså att hitta den mest effektiva vägen till framgång, om det så är i en enskild boll, match, turnering eller säsong. Där har Nick Kyrgios aldrig varit att räkna med.

Hur som helst är formen just nu god på 23-åringen, som tog sig till semifinal i London förra veckan efter vinster mot Feliciano Lopez, Kyle Edmund och Andy Murray. I semifinalen föll han i dubbla tiebreak mot Marin Cilic. Wimbledon öppnades också bra med en stark insats mot svårspelade Denis Istomin och kanske har Nick Kyrgios kommit in med rätt inställning nu. Det känns nästan så.

Högstanivån blir skillnaden

Robin Haase då? Den rutinerade nederländaren är rankad runt 40-strecket och har länge varit det. En stabil spelare som är svår att bryta ner, men som inte har tillnärmelsevis samma höga högstanivå som Nick Kyrgios har. Det bör fälla avgörandet till slut.

Robin Haase är inte heller en grässpelare av rang, snarare tvärto. Han kommer inte ens upp i 50% vinster på underlaget, något som gör gräs till hans absolut mardrömsunderlag. Det går att jämföra med närmare 63% vinster på grus.

Nick Kyrgios å sin sida är mångsidig och gillar som bekant att kliva fram på nät, ofta på ett spektakulärt sätt. Förvänta er tunga servar, atletiskt nätspel och en eller två finesser från talangen. Det lär räcka till en bekväm seger.

Nick Kyrgios -4,5 game spelas till 1,74 gånger krämen hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Nick Kyrgios -4,5 game
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  Tidigast 12:30, torsdag 5/7
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo