9 augusti 2018 Rafael Nadal Benoit Paire speltips Rogers Cup

Speltips inför Rafael Nadal – Dominic Thiem 10/6: Final i Franska Öppna

Finalen i Franska Öppna står för dörren och det är självklart att spanjoren Rafael Nadal är favorit i mötet med den yngre österrikaren Dominic Thiem.

Efter två intensiva veckor på gruset i Paris är vi äntligen framme vid finalen i Franska Öppna och föga förvånande står Rafael Nadal på ena sidan. Kungen av gruset är framme vid ytterligare en i raden av finaler och frågan är om det överhuvudtaget går att stoppa honom?

Spanjoren har sin vana trogen dominerat stort på gruset och har egentligen inte varit hotad i en enda match. På sina sex matcher i turneringen har spanjoren bara tappat ett set och i semifinalen mot Juan Martin Del Potro – den klart tuffaste utmanaren hittills – blev det inte ens spännande. Rafael Nadal tog matchen i raka set.

Nu väntar uppstickaren och den potentiella arvtagaren Dominic Thiem i finalen. Det ska nog väldigt mycket till om österrikaren ska kunna göra match av det här – även fall han faktiskt har ganska ok facit mot just Rafael Nadal. Totalt tre vinster på nio försök är ganska relevant.

Två brytstarka spelare

Det råder ingen som helst tvekan om att Rafael Nadal kliver in till finalen som solklar favorit. I ärlighetens namn ska det nog väldigt mycket till för att matchen ens ska bli spännande, men med tanke på den högstanivå och potential som Dominic Thiem ändå besitter går det inte att räkna ut honom på förhand. Vad vi vågar lova är åtminstone att finalen blir sevärd.

Beträffande potentiella spel på matchen är det alltid intressant att fundera över hur långt Dominic Thiem kan ta det här? Det krävs förmodligen en väldig insats för att ens skapa spänning, men i inledningen av matchen har österrikaren chansen att störa Rafael Nadal. Ju längre matchen går, desto svårare blir det. När Rafael Nadal väl har fått upp ångan är han närmast omöjlig att stoppa.

Vad som förenar spelarna är att båda är väldigt starka i returspelet och inte alls förlitar sig helt och fullt på sin egen serve. Det öppnar dels för trevliga matcher, men också ganska korta, men intensiva set.

Att det inte ska bli något tiebreak i matchen finns till 1,90 gånger såsen hos Ohmbet och är ett förslag på spel inför matchen.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Tiebreak i matchen – nej
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 10/6
TV:   
Stream: