4 septemner 2018 Rafael Nadal Dominic Thiem speltips US Open

Speltips inför Rafael Nadal – Dominic Thiem 4/9: Tungviktsmöte i US Open

Det väntar ett riktigt intressant möte mellan Rafael Nadal och Dominic Thiem på tisdagskvällen för den som älskar US Open. Passa på!

Annons:

Det går minsann inte att klaga på matcherna som dukas upp i det här skedet av US Open, men efter fyra intensiva omgångar ska det väl egentligen bara finnas riktiga toppspelare kvar. Känslan är att det är precis vad som nu finns och det är också det som gör US Open så himla kittlande med en vecka kvar att spela.

Ett möte som sticker ut så här på tisdagskvällen är det mellan Rafael Nadal – världsettan och favorit inför turneringen – mot outsidern Dominic Thiem. Det är ingen hemlighet att österrikaren håller en väldigt hög nivå i sina bästa stunder och att han kan störa i stort sett allt motstånd när han prickar rätt i sina prestationer.

Det här blir elfte gången i historien, då sett till ATP-touren vill säga, som de här båda spelar mot varandra. Det står så här långt 7-3 i matcher till Rafael Nadal och så sent som i maj månad vann Dominic Thiem faktiskt kvartsfinalen i ATP Madrid. Imponerande. Samtliga, ja SAMTLIGA, matcher har tidigare spelats på grus. Det gör den här matchen extra svårbedömd.

Rafael Nadal växlar snart upp

Fyra matcher in i turneringen går det att ana en Rafael Nadal som är aningen sliten i kroppen och vars mentala påkoppling kanske inte varit helt hundraprocentig. Att han tappat set i två raka matcher, mot en visserligen formtoppad Karen Khachanov och Nikoloz Bashiashvili överraskar nog på många. Det är inte likt honom.

Samtidigt har Dominic Thiem spelat upp sig under turneringens gång efter en skakig inledning när han var illa ute mot hemmahoppet Steve Johnsson och sedan slarvade mycket mot Taylor Harry Fritz. 3-0 mot Kevin Anderson senast vittnar om att österrikaren närmar sig mer av sina högsta nivå än tidigare. Det lär behövas.

Båda spelarna har snubblat lite så här långt och vi tror att ingen av de båda är kapabel att plocka det här i tre raka set. Det känns jämnare än så.

Över 3,5 set spelas till 1,75 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 3,5 set
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  Tidigast 17:00, tisdag 4/9
TV:   
Stream: