Speltips inför Rafael Nadal – Juan Martin Del Potro 8/6: En tuff semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 8 June 2018

Juan Martin Del Potro kan mycket väl vara spelaren med bäst möjligheter att stoppa Rafael Nadal på spanjorens väg mot ytterligare en titel i Franska Öppna. På fredagen spelas semifinalen mellan turneringens två kanske bästa spelare.

Rafael Nadal har föga förvånande imponerat stort under Franska Öppna och när det nu väntar semifinal i turneringen har spanjoren bara tappat ett set på hela turneringen. Det var i den tuffa kvartsfinalen mot argentinaren Diego Schwartzman, som sin vana trogen blandade och gav ordentligt i matchen.

Fram till kvartsfinalen hade Rafael Nadal alltså vunnit samtliga matcher blankt och även fall spelet inte sitter där till hundra procent finns det en höjd i spanjoren som helt saknas i övriga spelare. Formen må inte vara den absolut, absolut bästa, men å andra sidan har Rafael Nadal inte heller ställs på prov än. Inte riktigt på allvar i alla fall.

Det är frågan om han inte gör det nu dock? I semifinalen väntar nämligen en annan argentinare, denna gång Juan Martin Del Potro. Efter ett par skadefyllda säsonger har argentinaren åter ätit sig in på touren och även fall han inte spelar så många turneringar håller han oerhört hög klass när han väl är med. Om han har en bra dag kan han garanterat skrälla mot Rafael Nadal.

Hyfsad inbördes statistik

Det här blir sextonde gången spelarna möter varandra på ATP-touren och faktum är att Juan Martin Del Potro har relativt fin statistik mot Rafael Nadal. Visst, 10 förluster mot 5 vinster gör ju att spanjoren är klart överlägsen, men det är samtidigt bättre papper än vad i stort sett alla andra spelarna kan visa upp. Två vinster på de tre senaste är också intressant. På grus har Rafael Nadal dock två vinster på två försök.

Juan Martin Del Potro kommer dock till mötet med god form efter starka veckor i Paris. Vinster i fem raka matcher med två tappade set på vägen. Det är ingen annat än ett starkt facit. 3-1 mot Marin Cilic kvartsfinalen, 3-0 mot John Isner i matchen innan och 3-1 mot Nicolas Mahut är bra insatser och det känns samtidigt som det finns mer att ta av hos argentinaren.

Det ska såklart oerhört mycket till för att vi ska få se en skräll här, men känslan är att Juan Martin Del Potro bör ha goda möjligheter att störa Rafael Nadal. Möjligen ger det ett vunnet se, eller åtminstone två långa sådana. Det känns nära till hands.

Över 32,5 game spelas därför till 1,80 gånger krämen hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kronor bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 32,5 game
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Expekt (500% – 500 kronor bonus)
Spelstopp:  Tidigast 13:00, fredag 8/6
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo